Sağanak yağış Etimesgut ve Batıkent'i vurdu

Güncelleme Tarihi:

Sağanak yağış Etimesgut ve Batıkenti vurdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2014 11:44

Ankara'da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle Etimesgut ve Batıkent'teki bazı evlerin giriş katlarını su bastı.

Haberin Devamı

Başkent'te mesai saati bitimine denk gelen sağanak, yaşamı etkiledi. Akşam saatlerinde başlayan sağanak, işten çıkan vatandaşları evlerine dönmeye çalışırken zor durumda bıraktı. Sağanak nedeniyle İstanbul yolundaki Jandarma Kavşağı'nda bulunan alt geçit su altında kaldı. Bölgede önlem alan ekipler, sürücüleri alternatif güzergahlara yönlendirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri de alt geçitteki suyu boşaltmak için çalışma başlattı. Sağanak, Batıkent'te de su baskınlarına neden oldu. Yenibatı Mahallesi'nde bazı evlerin giriş ve bodrum katlarını su bastı. Etimesgut'un Süvari ve Piyade mahallelerinde de çok sayıda evin giriş ve bodrum katları suyla doldu. Vatandaşlar, suyun boşaltılması için belediye ekiplerinden yardım istedi. Şiddetli yağış, trafiği de etkiledi. Yollarda oluşan su birikintileri nedeniyle birçok sürücü zor durumda kaldı. Sağanak, hasarlı trafik kazalarına da yol açtı.

Haberin Devamı

'BİNAMIZ YIKILMAK ÜZERE'

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde sağanak yağışın ardından bazı ev ve işyerleri su altında kaldı. Evleri sular altında kalan mahalle sakinleri belediye yetkililerine ulaşamadıklarını iddia ederek tepki gösterdi. İkindi saatlerinde etkili olan yağmur sonrası rögarların tıkanması sonucu bodrum kat ve apartmanların birinci katlarındaki daireleri su bastı. Su baskını sonucunda iki otomobil su altında kaldı, dairelerdeki eşyalar kullanılamaz hale geldi. Belediye yetkililerine ulaşamadıklarını belirten Salim Aksoy; “Perşembe günü de aynısı oldu. Biz Etimesgut Belediyesinden hiçbir yetkiliye ulaşamadık. Etimesgut belediyesi diyor ki; bu bizim sorunumuz değil, ASKİ'nin sorunu. ASKİ'yi arıyoruz, hiç uğramıyor. Ancak bir vidanjör gönderebildi. Binamız yıkılmak üzere. Perşembe günüde aynı sıkıntıları yaşadık. Buradaki insanlar mağdur ve biz hiçbir yetkiliyi göremiyoruz. Biz burada yetkili istiyoruz. Akan su lağım suyu. Yani Ankara'nın çayı buraya akıyor şuanda. Kapıcı dairesi var, sığınak var, yukarıda 4 daireyi sel bastı” dedi. Evi sular altında kalan bir diğer mahalle sakini Tuğba Uluer de “Evimin içinde hiç kullanmaya bir şey kalmadı. Tüm Etimesgut'un pisliği bizim evimizden çıktı. 3 tane komşumun ne evi kaldı ne arabası kaldı, ne de üstüne alacak bir yorganı kaldı” kaldı ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!