Massive Attack Gezi ve Soma'yı unutmadı

İstanbul’dan bir festival daha gelip geçti. 100% Fest ile KüçükÇiftlik Parkı Cuma ve Cumartesi müzik severlerle doldu taştı. Festival Cuma günü erken saatte başladığı için öğleden sonraki konserlere yetişemeyip ancak Kaiser Chiefs’e yakalayabildim.

Haberin Devamı

Massive Attack Gezi ve Somayı unutmadı

Konser alanına girdiğimde Kaiser Chiefs sahneye çıkalı daha birkaç dakika olmuştu. Daha sonradan öğrendim ki, kaçırdığım o birkaç dakika meğer en heyecanlı anlarmış. Rick Wilson konser alanının arkalarındaki ‘normal ayakta’ bölümündeki kalabalığı görüp, onlara yaklaşmaya çalışmış. Sahneden inerek, içecek standının üzerine çıkıp ‘Never Miss A Beat’ i ordan seslendirmiş. Tam bu heyecanlı anlar yeni sona ermiş olacak ki, konser alanına girdiğimde sahnedeki demir iskelete tırmanan Rick Wilson’ı gördüm. ‘Bir sonraki şarkıyı hepiniz biliyorsunuz’ diyerek ‘Ruby’nin nakaratını mırıldandı ve kalabalık da buna hep bir ağızdan karşılık verdi.

Haberin Devamı

Massive Attack Gezi ve Somayı unutmadı

Kaiser Chiefs’in performansını düşününce galiba konserin tepe noktası ‘Ruby’ydi. Konserin sonlarına doğru hasta olduğunu söyleyen Rick Wilson, ‘biz İstanbul’a sizler için geldik ve gelmeye de devam edeceğiz’ diyerek festivalcilere teşekkür etti.

Massive Attack Gezi ve Somayı unutmadı

Kaiser Chiefs’in performansı sona ererken sahneye oturarak seyircilere seslenen Rick, sanırım gribal yorgunluğunun da etkisiyle son şarkıdaki izleyicilerin katılımını da beğenmeyerek biraz sahneden söylendi ve konseri tamamladı. Esasen Cuma günü KüçükÇiftlik Parkı’nı dolduran kitle Soundgarden için orda gibi olduğu için, Kaiser Chiefs enerjik sahne performansıyla bence festival alanını hareketlendirmeyi başardığını düşünüyorum.

Massive Attack Gezi ve Somayı unutmadı

Festivalin Cuma günkü esas performansı elbette senelerdir beklenen Soundgarden’dan geldi. Chris Cornell’in o güçlü vokali gerçekten konser boyunca her şarkıda kendini hissettirdi. ‘Superunknown’un 20 yıllını kutlayan grup sahnede ‘My Wave’, ‘Like Suicide’, ‘Superunknown’, ‘Spoonman’, ‘The Day I Tried To Leave’, ‘Fell on Black Days’ i seslendirirken, ‘Black Hole Sun’ çaldığında şarkı marş şeklinde baştan sona hep bir ağızdan söylendi. Grubun turne kapsamında birçok yerde söylediği ‘Rusty Cage’ i İstanbul konserinde çalmamaları hayal kırıklığı olsa da, grubun baştan sona sergilediği sağlam performans görülmeye değerdi.

Haberin Devamı

Massive Attack Gezi ve Somayı unutmadı

Festivalin ikinci gününde, günün benim için en büyük olayı tekrardan Massive Attack’i izleyecek olmamdı. Massive Attack öncesi sahne alan Trentemöller kalabalık bir ekiple festival kitlesini hareketlendirmeye çalıştı. Grubun elektronik rock tarzdaki performnsı, Massive Attack öncesi bekleyen ve giderek artan festival kalabalığını coştursa da, meğer benim sevdiğim Trenmöller remixleriyle daha başarılıymış.

Massive Attack Gezi ve Somayı unutmadı

Trenmöller sonrasında sahne Massive Attack için hazırlamaya başladığında konser alanı da nerdeyse en kalabalık haline erişmişti.

Türkiye’ye daha önceden birkaç kez gelen grup belki de en iyi konserini bu Cumartesi verdi diyebilirim. Massive Attack’e konser boyunca eşlik eden Martina Topley-Bird, Deborah Miller ve Horace Andy vokalleri ise konserin bir diğer önemli kısmıydı. Özellikle ‘Teardrop’, ‘Angel’ , ‘Everywhen’, ‘Girl I Love You’,‘Safe From Harm’ canlı performansları müthişti.

Haberin Devamı

Massive Attack Gezi ve Somayı unutmadı

Bir önceki İstanbul konserinde de kullandığı sahnedeki led görselleri bu sefer konseri bambaşka bir yere taşıdı. Sahnedeki led ekranlardaki mesajlarla,geçtiğimiz sene Gezi olaylarında hayatını kaybedenleri ve Soma’yı unutmayan Massive Attack bu hareketiyle büyük alkış aldı. ‘Inertia Creeps’in bu özel performansını sanırım hiç unutmayacağım, o kalabalığın hep bir ağızdan bağırdığı anları düşündükçe tüylerim hala diken diken oluyor. Bis için sahneye gelen grup, ‘Unfinished Sympathy’ ve ‘Splitting the Atom’ ile konseri bitirirken, bu özel performansı izleyen şanslı insanlardan biri olduğum için gerçekten çok mutluyum.

Massive Attack Gezi ve Somayı unutmadı

Festivalin konserleri bir yana organizasyona dair de söylemek istediğim birkaç yorumum var. Özellikle bu kadar gündemi değişken bir ülkede böylesi büyük bir festival yapmanın gerçekten çok zor olduğunu biliyorum. Festivalin hazırlığı ve etkinliğin sorunsuz bir şekilde tamamlanması da bir o kadar mühim elbette. Yemek, içeçek stantları ve tuvaletler konusunda bile bir sıkıntım olmadı ancak giriş çıkışlar konusunda maalesef dert benim için büyüktü.

Haberin Devamı

2 günlük festival için özellikle öğlen saatlerinde başlayan bir etkinlikte kapıdan girdikten sonra, kolunuza bileklik takılmasına rağmen festival alanından herhangi bir sebeple ayrıldığınızda tekrar geri girememek pek kabul edilebilir değil. Sırf bu sebeple Wild Beasts’i izlemeyip direk Trentmöller’e geldim ve istediğim bir konser aslında izleyememiş oldum. Öğrendiğim kadarıyla bu durum organizasyonun değil, konser mekanın koyduğu bir kuralmış. Şehrin içinde düzenlenen bir festival için çok yanlış bir karar olduğunu düşünüyorum. Dilerim bir sonraki etkinliklerde benzer bir uygulama olmaz.

Böyle büyük festivallerin devam etmesi, her sene daha çok grubun konser için ülkemize gelmesi, müzik ve organizasyon sektörü içinde büyük önem taşıyor. 100%Fest’in önümüzdeki sene de en az bu sene olduğu kadar nefis sanatçı ve gruplarla müzik severlere ulaşacağından hiç şüphem yok.

Haberin Devamı

ANTRE - BEDENİMDEYKEN

Massive Attack Gezi ve Somayı unutmadı

2010 yılında İsmet Tümer, Tercan Şener, Caner Hız ile kurulan Antre, Mayıs 2013’te ağırlıklı olarak kendi söz ve müziklerini yazdıkları albüm çalışmalarına başlamış. Modern Müzik Akademisinde kaydedilen ve Tarkan Gözübüyük’ün mix’lediği albüm 9 şarkıdan oluşuyor. Tarkan Gözübüyük’ün ismini ne zaman yeni çıkan bir albümde görsem, o albüme ve gruba daha da bir merakla yaklaşıyorum. Antre’nin albümünün benim için bir başka özel yanı da özel bir cover içermesi. Özlem Tekin’in belki de en sevdiğim albümlerinden olan ‘Tek Başıma’ albümünde yer alan ‘Aşka Dair’ Antre tarafından bu albümde tekrardan seslendirilmiş. Cover şarkılara genelde temkinli yaklaşan biri olarak, ‘Aşka Dair’in rock versiyonunu gerçekten beğendim. Albümden ‘Faydası Yok’ , ‘Bedenimdeyken’ , ‘Severken’ , ‘Dengesiz Hayatım’ şarkıları öne çıkarken, bence Oscar ‘İki Kelime’ye gider. 2014 senesinde basgitarda Ferit Keser’in yerine Ufuk Taylan Çampınarı’n gelmesiyle güncel haline ulaşan Antre’nin ‘Bedenimdeyken’ albümü Deezer’dan da dinlenebiliyor.

KARIŞIK KASET

Haziran ayına yağmurlarla girdik, yaz havasına yeni şarkılarla alışmak daha kolay olacak.Bu ayın ilk Karışık Kaset’ini Clean Bandit, Imagine Dragons, Kiesza, La Roux’dan yeni şarkılarla oluşturdum.

Karışık Kaset by Haziran 2014 listesini Spotify’da da oluşturdum. Yine her ay olduğu gibi, ay boyunca yeni single’larla listeyi güncellemeye devam edeceğim.

Keyifli dinlemeler…

1)Blackbird Blackbird – Tangerine Sky

2)CAZZETTE feat. The High – Sleepless

3)Clean Bandit feat Sharna Bass – Extraordinary

4)Chasing Jonah – As Long As You Let ME Try

5)David Guetta feat Showtek, Vassy – Bad

6)Devonte Hynes – Palo Alto

7)Clean Bandit feat Javeon, Nikki Cislyn – Cologne

8)Faydee – Can’t Let Go

9)Imagine Dragons – Battle Cry

10) In The Valley Below – Peaches

11)La Roux – upltight Downtown

12)Prides – Messiah

13)Tiesto feat Matthew Koma – Wasted

14)Clean Bandit feat Elizabeth Troy – Heart On fire

15)Jacquie Lee – Broken Ones

16)Kiesza – Hideaway

17)Mariah Carey feat Miguel - #Beautiful

18)OneRepublic – Something I Need

19)Tove Lo – Stay High (Habits Remix)

20)Eric Prydz – Liverate

21)Kan Wakan – Like I Need You

Yazarın Tüm Yazıları