Bizans dehlizinde bir ceset daha

Güncelleme Tarihi:

Bizans dehlizinde bir ceset daha
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2014 01:13

ABD’li Sarai Sierra’nın öldürüldüğü dehlizler bir kurban daha aldı. Bizans’ın Marmara Denizi’ne açılan kapısı Bukaleon Sarayı dehlizlerinde, yanmış bir erkek cesedi bulundu. Şimdilik ne bu erkeğin kimliği biliniyor ne de bir cinayete mi kurban gittiği...

Haberin Devamı

AMERİKALI turist Sarai Sierra’nın 21 Ocak 2013’te öldürüldüğü Bizans surların, cinayet sonrası yetkililerin ‘dehlizlerin kontrol altına alınacağı, 24 saat kamerayla izleneceği’ açıklamalarına rağmen bir dehşete daha sahne oldu. Sierra’nın öldürüldüğü surlara yaklaşık 1 kilometre mesafedeki Bukaleon Sarayı’nın dehlizlerinde yanmış bir erkek cesedi bulundu. Cesedin kimliği ve ölüm nedeniyle ilgili bulguya rastlanmadı.

CİNAYET Mİ KAZA MI

Bizans’ın Marmara Denizi’ne açılan kapısı Bukaleon Sarayı, Çatladıkapı’nın hemen yanında bulunuyor. Zamanında su tahliyesi ve kemerli yapıları taşıması için yapılan dehlizler de mekânsızlara barınak olmuş. Sarai Sierra cinayeti zanlısı Ziya Tasalı gibi, kağıt toplayıcısı Gökhan K. da kalacak yer ararken dün sabaha karşı saat 03.00 sıralarında, Çatladıkapı’daki Bukaleon Sarayı’nın dehlizlerinden birine girdi. Ve kenardaki sütunların yanında, yanmış ve neredeyse sadece iskeleti kalmış bir insan cesedi gördü. Durumu hemen polise bildirdi.
İlk gelen ekibin götürdüğü Sirkeci Polis Merkezi’nde sorgusu sonrası Gökhan K. serbest bırakılırken, dün saat 12.00’ye kadar yapılan incelemelerde, cesedin 50’li yaşlarda bir erkeğe ait olduğu belirlendi. Bir polis yetkilisi, cesedin sokakta yaşayan birine ait olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Polise göre, yanarak kül olan kişi, yaktığı ateşin alevleri fazla büyüyünce dehlizden çıkamadı. İkinci senaryo ise başka bir evsiz tarafından öldürülüp yakıldı. Senaryolardan hangisinin gerçek olduğunu, Adli Tıp’ta yapılacak inceleme ortaya çıkartacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!