Boğaziçi’nde zaman kapsülü

Güncelleme Tarihi:

Boğaziçi’nde zaman kapsülü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2014 02:19

BOĞAZİÇİ Üniversitesi 150. yıl etkinliklerini “zaman kapsülü”yle tamamladı. Üniversitenin Güney Kampus Üstün Ergüder Meydanı’nda rektörlük binası önüne gömülen zaman kapsülü 2064 yılında açılacak.

Haberin Devamı

Kapsülün içine dünün Hürriyet Gazetesi de kondu. Kapsülün gömü etkinliğine Rektör Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ile birlikte akademisyenler, öğrenciler ve çalışanlar katıldı. 50 yıl sonra açılacak kapsülde yer alan eşyalar öğrenci ve akademisyenlerin önerisiyle seçildi. Zaman kapsülü 50 yıl dayanacak şekilde oluşturulurken basılı materyaller 150 yıl dayanacak kağıtlara basıldı. Kapsülde rektör Prof.Dr. Gülay Barbarosoğlu’nun randevu defterinden, tabletine, öğrenci yemekhanesi menüsünden, muhalif grup öğrencilerinin posterine, öğrencilerin kantinde en fazla tükettiği Kajun’un kutusundan pet şişeye kadar birçok malzeme yer alıyor.
GELECEĞE İZ
1.5 metrekarelik alana gömülen paslanmaz 1 metreküplük çelik kasanın içine, özel plastik kutularda 65 materyal var. Gömünün üstüne Bizans taşını yerleştiren Prof.Dr. Barbarosoğlu şunları söyledi: “50 yıl sonra hem üniversite, hem de ülke olarak burada olacağımıza güveniyoruz. Kurumsal hafızamızı tazeleyerek, nereden nereye gittiğimizi görmek istedik. Üniversitemizin 200’üncü yılını kutlayanlar bizim bu yıllarda nelere sahip olduğumuzu görecek. Kapsülde bugünün değerlerini yansıtmaya çalıştık. Üniversitenin kendisine dönüp bakmasını istedik. En az hiyerarşinin olduğu üniversitemizi katılımcı yönetimle geleceğe izler bırakmak istedik. 50 yıl sonra bu güçlü, kuvvetli değerlere sahip çıkacak öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz olsun istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!