İnanılmaz artış!

Güncelleme Tarihi:

İnanılmaz artış
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2014 16:55

CHP, Babacan'a, 17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu sonrasında gündeme gelen Halkbankası ile ilgili 10 soru yöneltti. Ancak 10 sorudan sadece 4 soruya yanıt gelirken, 6 soru bankayla ilgisi bulunmadığından yanıtlanmadı. Bankanın son 10 yılda gazete, televizyon, radyo ve dergilere verdiği ilan ve reklam harcamasının 6 milyon liradan 145 milyon liraya çıktığı görüldü.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

6 SORUYA YANIT YOK!

Tanrıkulu'nun 6 sorusuna bankayla ilgili olmadığı gerekçesiyle yanıt verilmezken, 1 Ocak 2004 ve 30 Aralık 2013 tarihleri arasında Halkbank'ın verdiği reklam ve ilanlar için hangi gazeteler, televizyonlar ve radyolar ile dergilere toplam ne kadarlık ödeme yapıldığı sorusu ise 'kısmen' yanıt buldu.

'Banka ve müşteri sırrı' nedeniyle hangi medya organına ne kadarlık ilan verildiğinin açıklanamayacağı belirtilirken, 2004-2013 yılları arasında reklam ve ilan giderleri sırasıyla 6 milyon, 5 milyon, 10 milyon, 15 milyon, 33 milyon, 33 milyon, 38 milyon, 55 milyon, 96 milyon ve 145 milyon lira olduğu bilgisi verildi.

REKLAM VERİRKEN ANA KRİTER HEDEF KİTLE VE FİYAT

Halkbankası tarafından yanıtlanan önergede, "Bankamız, ürün ve hizmetleri kapsamında hazırlanan reklam çalışmalarına ilişkin pazarlama ve medya planlaması yaparken reklamı yapılan ürün ya da hizmetin hedef kitlesine ulaşılabilmesi için, öncelikle reklam mecralarının ne şekilde planlamaya dahil edilebileceğini belirlemektedir. Burada ana kriter hedef kitle olup ilgili hedef kitle, bütçe kısıtlan ve medya fiyatları gibi kriterler dikkate alınarak medya planlaması yapılmaktadır" denildi.

BU SORULARIN BANKAMIZLA İLGİSİ YOK
Tanrıkulu'nun, bankayla ilgisi olmadığı için yanıtlanmadığı söylenen soruları ise şöyle:



Soru 1-) Hükümete yakın bir gazete yöneticisinin "Maaşları ödeyemiyorum. Oradan 2 milyon lira gönder" diyerek Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'dan para göndermesini istediği iddiası doğru mudur?

Soru 2-) İddia doğruysa, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'dan 2 Milyon yollamasını isteyen gazete yöneticisi kimdir?

Soru 3-) Gazete yöneticisinin isteği, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan tarafından yerine getirilerek 2 Milyon TL veya dolar veya Euro tutarındaki para gazete yöneticisine gönderilmiş midir?

Soru 4-) Para gönderildiyse eğer, hangi tarihte, kime ve nasıl ödenmiştir?

Soru 9-) Halkbank'tan AKP'ye yakın olarak bilinen gazetelerin patronları ve yöneticilerine para transferleri gerçekleştirilmiş midir?

Haberin Devamı

Soru 10-) Savcılık bu konuda bir inceleme yapmış mıdır ya da yapacak mıdır?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!