Yeteneğe engel yok

Güncelleme Tarihi:

Yeteneğe engel yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2014 01:45

81 ilden engellilerin katıldığı ve Türkiye’de ilk kez organize edilen ‘Engelsiz Yetenek Günleri’ Başkent’te gerçekleşti. Engelliler, birbirinden farklı sanatsal yeteneklerini sergiledi.

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın koordinasyonunda, Türkiye Belediyeler Birliği ve Keçiören Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen, “Türkiye Engelsiz Yetenek Günleri” 81 ilden katılım ile Ankara Altınpark’ta yapıldı. Bir ilk olma özelliği taşıyan ve engellilerin birbirinden farklı sanatsal yeteneklerinin sergilendiği etkinliğe, katılım yoğun oldu. Sahneye çıkan engelli gruplar, mehter ve halk oyunları gösterileri sunup, şarkılar seslendirdi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Afşar Çelik, engelli olmanın eksiklik ve anormallik olmadığını, engellilerin de doldurabileceği bir boşluk olduğunu belirtti. Çelik, “Türkiye’nin engelli sosyal politikaları uluslararası düzeyde, oldukça standartların üzerine erişmiş durumda. Bizim için gerçekten büyük bir gurur kaynağı” diye konuştu.
Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Ferhat Erdoğan ise artık Türkiye’de bir çok projenin engellileri kapsadığını ifade ederek, belediye olarak engellilere istihdam imkanı sağladıklarını kaydetti.
Altınpark Fuar Alanı’nda açılan stantlarda da engelliler tarafından yapılan hediyelik eşyalar sergilendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!