Tekin: 'Suriyeliler sosyal yara haline geliyor'

Güncelleme Tarihi:

Tekin: Suriyeliler sosyal yara haline geliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2014 15:07

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Türkiye'ye sayıları bir milyona ulaşan Suriyeli sığınmacıların, "sosyal yara" haline geldiklerine dikkat çekti. Hükümeti derhal önlem almaya çağıran Tekin, "hükümet eğer bu sorunla başa çıkamıyorsa, Birleşmiş Milletler'den destek istenmeli. Derhal BM göreve çağrılmalı" dedi.

Haberin Devamı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, rahatsızlığı sırasında hastane odasında bürokratlarla yaptığı toplantının fotoğrafına dikkat çeken Tekin, bu fotoğrafı Urfa'daki hastanenin kapısında yatıp kalkan Suriyelilerin durumuyla karşılaştırdı.

"Sayın Bakan'a geçmiş olsun diyorum. Acil şifalar diliyorum" diyen Tekin, şöyle devam etti;
"Sayın Bakan hastane odasında, son derece steril koşullar altında tedavi görüyor. Kendisi Urfa milletvekili. Urfa'da ise Suriyeliler, hastane kapıları önlerinde yatıp kalkıp, şifa bekliyorlar" dedi.

"SİLAHLA OYNAYAN ÇOCUKLAR, KARDEŞLERİNİ VURUYOR"

Urfa'daki hastanede karşısında, silahla oynayan 14 yaşındaki ağabeyi tarafından vurulmuş bir çocuk gördüğünü anlatan Tekin, "Ben Urfa'daki hastaneye gittiğim gün bunun gibi 6 tane daha vaka vardı. Hepsi de ellerindeki aileye ait silahla oynayan kardeşleri tarafından vurulmuş Suriyeli çocuklar. Suriye'de değil, Türkiye'de vurulmuşlar. Suriyeliler, hiç kontrolsüz şekilde silahlarıyla Türkiye'ye giriyorlar. Hükümet kontrolü hiç yok. Sonra böyle olaylar yaşanıyor" dedi.

Haberin Devamı

"SOSYAL YARA HALİNE GELİYOR"

Türkiye'de sayıları bir milyona ulaşan Suriyeli sığınmacıların sosyal yara haline gelmekte olduğuna dikkat çeken Tekin, gittiği Urfa, Osmaniye, Adana, Bursa ve Gaziantep gibi büyük şehirlerde bu konudaki izlenimlerini anlattı.

"BİR BABA 'ÇOCUĞUMA HEPATİT'İ SURİYELİLER BULAŞTIRDI' DİYOR..."

"Gaziantep'te bir baba, çocuğuna Hepatit B'yi Suriyelilerin bulaştırdığına inanıyor. Onlardan mı bulaştı, bulaşmadı mı bilinmez. Ancak algı bu.

Urfa'daki amele pazarında herkes 'iş bulamıyoruz çünkü Suriyeliler geldi' diyor. Küçük Suriyeli kız çocukları fuhşa sürükleniyor. Hastane bahçesinde bekleyen Suriyelilerin durumu can acıtıcı."

Ankara'da Suriyelilerin yaşadığı binayı yakma girişimine de atıfta bulunan Tekin, "O binayı kim yakmış, neden yakmış, hiçbir açıklama yok. Bursa'da asayişin yarısı Suriyelilerin karıştığı olaylarla uğraşıyor. İstanbul'da emniyet ,asayiş bunlarla meşgul. Büyükşehirlerin hemen hepsinde durum bu. Çok tehlikeli bir gidişat var" dedi.

Haberin Devamı

Tekin: Suriyeliler sosyal yara haline geliyor

Tekin: Suriyeliler sosyal yara haline geliyor

Tekin iki fotoğraf gösterdi.

.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!