Kasada patronlar

Güncelleme Tarihi:

Kasada patronlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2014 02:07

İSTANBUL Shopping Fest (İSF-İstanbul Alışveriş Festivali) önceki gün, pek çok görkemli etkinlikle başladı. Mall of İstanbul’da çalınan gong ile başlayan İSF’de, ilk indirimli satışları kasalara geçen patronlar yaptı.

Haberin Devamı

İSTANBUL’u dünyanın alışveriş başkentlerinden biri yapmak üzere organize edilen İstanbul Shopping Fest (İSF-İstanbul Alışveriş Festivali) dördüncü kez gerçekleşiyor. 7-29 Haziran tarihlerini kapsayan İSF, Mall of İstanbul’da çalınan gong ile başladı. Mall of İstanbul’un patronu (Torunlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı) Aziz Torun’un ev sahipliğinde gerçekleşen açılış töreninde, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve çok sayıda iş insanı hazır bulundu.

Kasada patronlar

Haberin Devamı

Mall of İstanbul’da Ajda Pekkan’ın verdiği konserde yoğun ilgi nedeniyle yer yer izdiham yaşandı. Saatler 21.00’i gösterdiğinde ‘özel indirim’ oranlarıyla alışveriş için kapılar açıldı. Yüzde 90’a varan indirim oranları tüketiciyi memnun ederken, 21:00’den sonra 50 bin kişi geldi. Bütün gün gelen sayısı ise 118 bini buldu. Mall of İstanbul’da İSF’nin açılış günü yapılan ciro 3-3.5 milyon TL olarak hesaplandı. 1 TL’ye ayakkabı, 9 TL’ye kravat, 19 TL’ye gömlek, eğlence parkta yüzde 70 indirim izdiham yaşanmasına neden oldu. Aziz Torun, açılış organizasyonu için konser dahil 500 bin lira harcadıklarını söylerken “En cömert AVM yatırımcısı biziz” demeyi ihmal etmedi. İSF önlüğü giyerek kasaya geçen patronlar satış yaparken, kim daha çok satış yapacak diye tatlı bir rekabet de oluştu. Torun, perakendecilerin patronların kasalara geçtiği etkinliği gelenekselleştirmek istediğini de belirtti.

VALİ TWEET İLE UYARDI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Twitter’dan görüşlerini aktarırken, alışveriş çılgınlığı karşısındaki şaşkınlığını gizleyemedi. Mutlu, gece yarısı attığı tweet’te şöyle dedi: “İstanbul Shopping Fest başladı lakin alışveriş duracak gibi değil. Zira kalite ve marka zirvede, fiyatlar ise yetişemiyeni üzecek durumda.”

Haberin Devamı

Topbaş rakibin kahvesini pişirdi

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın sahibi olduğu Saray’ın açılışı bugüne kaldı. Cumartesi gece düzenlenen organizasyonda rakip firma kabul edilebilecek Kahve Dünyası’na giren Topbaş, burada Türk kahvesi pişrerek İTO Başkanı İbrahim Çağlar’a ve diğer iş insanlarına elleriyle ikram etti.


İndirim için büyük yarış

DeFacto Perakende Grup Başkanı İhsan Ateş: Yüzde 80’e varan indirimler yaptı. Sınırlı sayıda tişörtü 4.99 TL’ye, gömlek ve elbiseyi ise 9.99 TL’ye battı.
LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı ve (TAMPF) Vahap Küçük: İndirimdeki ürünleri satarken, oluşan kuyurukla keyiflendi.
Roman Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Toplusoy: Patronla tanışan müşteriler alım adetlerini artırdılar. Sezon ürünlerde yüzde 50’ye varan indirim uyguladı, bir saatlik özel dönemde ise belli ürünlerde yüzde 90’a varan inidirim oldu.
FLO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan: Sınırlı sayıda bir model ayakkabı 50 TL yerine 1 TL’den satıldı. Binlerce kişinin akınına uğrayan mağazada ayakkabılar birkaç dakikada tükendi.
Saat & Saat Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya: Yüzde 25-40 arası indirimli satış yaptı. Festival nedeniyle 99 TL’ye satılan saatlere ilgi yoğundu.
Twigy Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel: Açılış ve kapanışta tüm ürünlerinde yüzde 20 indirim yaptı. 5 TL’ye terlikler sattı.
RAMSEY Yönetim Kurulu Başkanı ve BMD Başkanı Hüseyin Doğan: Açılışa özel hazırlanan 200 adet gömlek ve kravatı (Gömlek 19 TL, kravat 9 TL) sattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!