Prizden ‘Böcek’ çıktı

Güncelleme Tarihi:

Prizden ‘Böcek’ çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2014 02:11

İzmir Büyükşehir Belediyesi binasındaki Teftiş Kurulu Başkanı Nalan Zitoşvili’nin odasında, ‘böcek’ olarak bilinen, GSM sim kartlı üçlü priz şeklinde, ortam dinleme cihazı bulundu.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun makam odasının da yer aldığı Konak'taki belediye hizmet binasının 4'üncü katındaki böcek, geçen hafta tesadüf sonucu ortaya çıktı. Zitoşvili, dizüstü bilgisayarını şarj etmek için üçlü prize takmasına karşın elektrik gelmemesi üzerine, belediyenin teknik servisine haber verdi. Gelen görevli üçlü prizin içini açtığında, normal üçlü prizlerde olmayan eklentilerle karşılaştı. Prizin içinde bir mikrofon, GSM sim kartı modülü ve enerji depolanmasını sağlayan güç ünitesi tespit edildi. Bilgi İşlem Teknolojileri Daire Başkanlığı, incelemelerin ardından tutanak tutarken, Hukuk Müşavirliği ise Başkanlık adına Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Olayın ardından belediye üst düzey yöneticilerin odalarında da böcek taramaları yapıldı. Başta benzer üçlü prizler olmak üzere tüm olasılıklar dikik dikik arandı.

Haberin Devamı

DAHA ÖNCE DE DİNLENMİŞTİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bazıları isimsiz ihbarlar sonucu şu anda kaldırılan Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın isteğiyle ve Özel Yetkili Mahkeme’nin onayıyla teknik takip kararı verildiği, 2011 yılı mayıs ayındaki operasyonla ortaya çıkmıştı. Bu operasyonda rüşvet, ihalelere fesat karıştırma iddialarıyla çok sayıda belediye bürokratı, memur, işadamı ve sendikacı gözaltına alınmış bazıları tutuklanmıştı. Savcının hazırladığı iddianamede, genel sekreter dahil birçok odada gizli kamera ve böcek diye anılan dinleme cihazlarıyla elde edilmiş görüntü ve ses kayıtları da yer almıştı.

KOCAOĞLU: Ekşi yemedik

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 10 sene önce, göreve geldiğinde bir arama yaptırdığını ve bir daha baktırmadığını belirterek, “Zaten dinlenmesek de olmaz yani” dedi. Kocaoğlu operasyon sinyali mi soruları üzerine ise, “Yine bir 700 polisle, sabaha karşı, sanki kaçacak adam varmış gibi gelebilirler. Buyursun gelsinler. Ekşi erik yemedik ki midemiz ağrısın, dişimiz kamaşsın” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!