İşçimenler’e vefa

Güncelleme Tarihi:

İşçimenler’e vefa
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2014 01:44

KARŞIYAKA Spor Kulübü ve ilçenin tarihinde önemli bir yeri olan İşçimenler ailesinin en yaşlı üyesi Sadrettin İşçimenler’ın ismi bundan böyle Alaybey Tersanesi karşısındaki parkta yaşayacak.

Haberin Devamı

Karşıyaka Belediyesi tarafından yapılan Sadrettin İşçimenler Parkı, düzenlenen törenle açıldı. Törene Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İşçimenler ailesinin fertleri, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve KSK Başkanı Fatih Diniz ile mahalle sakinleri katıldı.

Sadrettin İşçimenler, ailesinin 3 kuşaktır Karşıyaka’da ve ilçede önemli görevler üstlendiklerini dile getirerek, “Ailemizin bütün fertleri, kulüpte sporcu, yönetici ve hatta başkan oldu. İlçeyle ve sporla bağımız hiç kopmadı, kopmayacak da” dedi.

Ağaç diken belediye

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise ilçenin son yüz yılında önemli katkıları bulunan İşçimenler ailesinin adını ölümsüzleştirmek istediklerini ifade etti. Karşıyaka’da bina değil, ağaç dikecek belediyecilik yapacaklarını belirten Akpınar, binalar arasına sıkışmış küçük parklar yerine parklar arasında binalar yapılmasına ön ayak olacaklarını söyledi. Akpınar, “Bölgedeki binaların yaş ortalaması 50 bu bakımdan bir kent yenilemesine ihtiyaç var. Bu bölgede daha güzel binalar daha geniş alanlar yaratmalıyız ki Karşıyaka’nın prestiji girişinden belli olsun. Ancak biz belediye olarak kentsel dönüşümde vatandaşları müteahhitlerin insafına terk etmeyeceğiz. Müteahhit ne derse o olmayacak. Vatandaş ile müteahhit arasında muhakkak belediye olacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!