8 bin dönümü dolu vurdu

Güncelleme Tarihi:

8 bin dönümü dolu vurdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2014 01:44

Polatlı’da etkili olan sağanak yağmur ve dolu, ilçeye bağlı Yaralı Mahallesi'nde 8 bin dönümlük ekili alana zarar verdi.

Haberin Devamı

İlçedeki ekili alanları 10 günde ikinci kez dolu vurmuş oldu. Mahallede bazı evler de sel nedeniyle zarar gördü. Köylüler, "Önce yağmur, ardından şiddetli dolu yağdı. Yağış yaklaşık 20 dakika sürdü. Bir anda sele dönüştü ve neye uğradığımızı şaşırdık" dedi.
Öte yandan mevsimlik tarım işçisi olarak Polatlı'ya gelenlerin yaşadığı çadır kent ise selden kıl payı kurtuldu. İşçiler bir anda neye uğradıklarını şaşırdıklarını söyledi. Selin aktığı bölgenin hemen yanında kurulu bulunan Çadır Kent ise herhangi bir zarar görmedi.
Yetkililer yağışın hemen ardından ekili alanlarda inceleme yaptı. Çoğunluğu arpa ve buğday ekili olan 8 bin dönümün yok olduğu belirtildi. Soğan, şeker pancarı, ayçiçeği ise dolu ve sel nedeniyle zarar gördü. Yetkililer ilk tespitlere göre ürünlerde yüzde 30 ila 60 arasında zararın meydana geldiğini belirterek, kesin tespitin ise önümüzdeki günlerde sonuçlanacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!