Soundgarden ilk kez İstanbul'daydı

Güncelleme Tarihi:

Soundgarden ilk kez İstanbuldaydı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2014 10:35

Küçükçiftlik Park’ta dün akşam gerçekleşen 100%FEST'in ilk gününde Soundgarden ve Kaiser Chiefs'in yanı sıra yerli gruplar da çaldı.

Haberin Devamı

Küçükçiftlik Park’ta dün akşam gerçekleşen konserde Soundgarden ve Kaiser Chiefs gibi dünyaca ünlü gruplar sahne aldı.

Soundgarden ilk kez İstanbuldaydı



Headliner’ların öncesinde Mor ve Ötesi, Foma, Malt, Melis Danişmend, Özge Fışkın ve Gren sahne aldı. Cuma iş saatleri olduğu için özellikle öğrencilerin ilgisini çeken yerli gruplar festivali taze bir enerjiyle başlattı.

Soundgarden ilk kez İstanbuldaydı



Sıra Kaiser Chiefs’e geldiğinde solist Ricky Wilson, tıpkı geçen sene One Love’da olduğu gibi yine tüm ilgiyi üzerinde toplamayı başardı. Tırmanışa geçen Wilson, enerjiyi doruğa çıkardı.

Haberin Devamı

Soundgarden ilk kez İstanbuldaydı


SOUNDGARDEN FİKRİ İYİ MİYDİ?


Ünlü topluluğun ardından sıra Soundgarden’a geldi. 20. yıllarına özel yeniden birleşen ve turneye çıkan Soundgarden, sağlam bir sound’la çalmaya başladıklarında mekânı dolduran seyirci de hazırdı. Ekip, konserin ilk yarım saati içinde önemli hitlerini çaldı. Müzik yazarı Çetin Cem Yılmaz, "Soundgarden ilk beş şarkıda Spoonman, OutShined ve Black Hole Sun çalarak konseri bitirdi, okeye dönüyor şu anda" diyerek durumu iyi özetledi. Soundgarden sağlam çaldı ama yine de bir enerji eksikliği vardı. Bu da ekibin sürekli aynı şarkıları çalmasından kaynaklanıyordu şüphesiz. Soundgarden’ın ‘grunge yılları’ olan 90’ların tabir-i caizse ‘ekmeğini yeme’ girişimi olan bu ‘yeniden birleşme’ fikri zaten sevimsizdi.

Soundgarden ilk kez İstanbuldaydı


Soundgarden’ın 45 yaşındaki bas gitaristi Ben Shepherd, bir özel röportaj girişimimizde ‘Hiçbir yeni şarkımız yok, asla da 90’ları özlemiyorum!’ derken ve röportajı sinirlenerek yarıda keserken de bu anlaşılmıştı, aslında...

Haberin Devamı

Soundgarden ilk kez İstanbuldaydı



Ancak 49 yaşında ve iki kızı olan solist Chris Cornell’in performansı görülmeye değerdi. Cornell, 2007'de solo albümünü tanıtmaya geldiği Rock'n Coke'taki gibi iyiydi. Hakkını teslim edelim. Ünlü rockstar, bir kez bile detone olmadan şarkılarının içinde kayboldu, seyirci Cornell’e ‘Chris Cornell’in askerleriyiz’ diye bağırdı ve onu alkışladı.

Dileğimiz, Cornell’in yeni şarkılar üretmeye devam etmesi ve Soundgarden’ın gençliğimizdeki grunge akımına ait bir grup olarak hafızalarımızda kalmaya devam etmesi.


DİPNOT

Festivalin ikinci günü olan 7 Haziran Cumartesi; dünyaca ünlü Massive Attack ve Trentemöller (live)’in yanı sıra Ceza, Wild Beasts, Rebel Moves, Ceylan Ertem, The Away Days ve Narda Afrika da sahneye çıkacak. Bilet fiyatları 98-320 TL arasında değişiyor. Kapı açılışı 11.00, Trentemöller 20.45'de, Massive Attack ise 22.30'da sahne alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!