Polisan'a Ar-Ge Merkezi ünvanı

Güncelleme Tarihi:

Polisana Ar-Ge Merkezi ünvanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2014 01:16

Polisan Boya, “Ar-Ge Merkezi” Unvanı ve Belgesi almaya hak kazandı.

Haberin Devamı

Polisan Holding’in iştiraki Polisan Boya, 5746 sayılı “Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun” çerçevesinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na, Ar-Ge Merkezi başvurusunda bulundu. Bakanlığın ilgili birimleri tarafından yapılan denetimler sonucunda şirketin gerekli nitelik, yetenek ve kriterler ile 50'nin üzerinde çalışan istihdam eden bir Ar-Ge birimine sahip olması nedeniyle belgeyi almaya uygun görüldü. Böylece, Polisan Boya, Ar-Ge Merkezlerine tanınan teşvik ve muafiyetlerden yararlanmaya hak kazandı.

Polisan Holding CEO’su Erol Mizrahi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, hem bireylerin hem de tüm kurumların olumlu ve pozitif bir gelecek inşa etmek peşinde koştuğunu belirterek, geleceğin, bilgiyi üreten ve bilgiyi stratejik rekabet avantajına dönüştürebilenlerin elinde şekilleneceğini vurguladı. Polisan’ın, her zaman Ar-Ge faaliyetlerine önem veren bir kurum olduğunu belirten Erol Mizrahi, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Polisan Holding, rekabette her zaman güçlü olmak adına zorlu dönemlerde dahi Ar-Ge ve inovasyona yaptığı yatırımları hız kesmeden sürdürmüştür. Polisan Holding bugün cirosunun yüzde2-2,5’ini Ar-Ge yatırımları için ayırmaktadır. Polisan Boya olarak da, çok yoğun ve meşakkatli bir hazırlık döneminin ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca incelenip onaylanan 159. Ar-Ge Merkezi belgesine sahip kurum olduk. Bu belge, Polisan Boya’nın, Türkiye’nin Ar-Ge açısından önde gelen firmalarından birisi olduğunu tescillemiştir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!