Eğitime hayırsever desteği

Güncelleme Tarihi:

Eğitime hayırsever desteği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2014 14:58

Balıkesir’de yaşayan hayırsever işkadını Fernur Sözen, Edremit İlçesi’ne Özel Eğitim Uygulama Merkezi yaptıracak.

Haberin Devamı

Çanakkale ve Balıkesir’de 2006 yılından bu yana çocuk yuvası, huzurevi, anaokulu, ilkokul ve 3 lise yaptıran hayırsever Fernur Sözen engellileri de unutmadı. 3 bin 100 metrekarelik arsa üzerine inşa edilecek 2 katlı, 8 derslikli Özel Eğitim Uygulama Merkezi ile birlikte Edremit ilçesi başta olmak üzere Körfez Bölgesi’nin özel eğitim alanındaki eksikliği giderilecek.

Balıkesir Valiliği’nde yapılan protokol imza törenine Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Edremit Belediye Başkanı CHP’li Kamil Saka, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ve Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç katıldı. Eğitime yapılan yatırımın en iyi yatırım olduğunu belirten Vali Ahmet Turhan, Fernur Sözen’in herkese örnek olması gerektiğini söyledi. Vali Turhan, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Balıkesir’de yaklaşık iki yıldır görev yapıyorum ve Fernur Sözen’le 4’üncü okul protokolünü yapıyoruz. Gerçekten kendisine teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız, iyi ki Balıkesir’desiniz. Yaptığınız bu yatırımlar gerçekten ülkemizin, çocuklarımızın geleceği açısından çok önemli. Her imkan bulduğunuzda yeni bir eğitim yatırımı düşünüyorsunuz. Biz size yetişemiyoruz. Daha bir yıl olmadan Fernur Sözen, 3’üncü okulunu yaptırdı."

‘Değişimin de gelişimin de anahtarı eğitim’

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, binlerce şehidin kanıyla sulanan vatan topraklarına sonuna kadar borcunu ödemek istediğini söyleyen Fernur Sözen, çok sayıda eğitim yuvasını bu ülkeye kazandırmak istediğini anlattı. 2006 yılında korunmaya muhtaç çocuklara sahip çıkarak Hamiyet-Ferudun Sözen Sevgi Evleri ve Çocuk Yuvası’nı yaptırarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağışladığını hatırlatan Sözen, şöyle dedi:

"2008’de Hamiyet-Ferudun Sözen Huzurevi’ni yaptık. Küçükkuyu’nun eğitim sorunlarına el attık. 2008’de 22 derslikli Fernur Sözen Ortaokulu’nu, 2009’da Fernur Sözen Lisesi’ni ve 2010’da da Fernur Sözen Anaokulu’nu yaptık. Değişimin de gelişimin de anahtarının eğitim olduğuna inanıyorum. Çocuklarımızın mesleki açıdan önlerinin açılması gerektiğini düşündüm. Böylelikle Fernur Sözen Turzm ve Otelcilik Meslek Lisesi yapıldı. 2011 yılına gelindiğinde baktık ki 4+4+4 eğitim sisteminde Altınoluk ciddi sıkıntılar çekiyor. Hamiyet-Ferudun Sözen İlkokulu böylelikle yapıldı. 2013 yılına gelindiğinde sağlık hizmetleri verecek ve bu sahada yapılacak gelişmelerin öncüleri olan gençlerimizi yetiştirmek için de Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ni yaptık. İki gün önce de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim ettik. Şimdi de engelliler için bu merkezi yapacağız."

Haberin Devamı

Çiftçi olan ve okulları bütün mal varlığını satarak yaptırdığını söyleyen Sözen, sırada fen lisesi olduğunu bildirdi.

Mersin'de de eğitime destek

Erdemli ilçesinde hayırsever iş adamının desteğiyle bir okulda oluşturulan akıl oyunları sınıfı hizmete girdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Hürriyet İlk ve Ortaokulu'nda düzenlenen törende, çocuklara yıllardır ezbere dayalı eğitim verildiğini, bunun yararlı olmadığı görülerek, değiştirildiğini söyledi.

Eğitim faaliyetlerinde artık daha öğretici yöntemlerin tercih edildiğini anlatan Gül, "Eğitim, sadece evden okula, okuldan eve gidilen bir faaliyet değil. Okullarımız, akıl oyunlarına ağırlık vermeli, kütüphanelerimiz zenginleştirilmeli" dedi.

Akıl oyunları sınıflarının Avrupa'da uzun süredir kullanıldığını anlatan Gül, "Akıl oyunları sınıfını ve sistemini il genelindeki okullarımızın tamamında yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu oyunlar öğrenciyi düşündüren, aklını kullandıran ve birçok alternatif hamleyi birlikte düşünmesini, değerlendirmesini sağlayan yöntem.”

İş adamı Murat Ergin de kazancını Erdemli'den sağladığı için ilçeye yatırım yapmak istediğini belirterek, geleceğin teminatı çocukların daha kaliteli eğitim almaları için sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bu sınıfa katkıda bulunduğunu söyledi.

Akıl oyunları sınıflarının tüm okullarda açılmasını temenni eden Ergin, sınıfı, merhum babası Kemal Ergin'in anısına oluşturduklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!