Aydın polisinden çocuklara İstanbul turu

Güncelleme Tarihi:

Aydın polisinden çocuklara İstanbul turu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2014 01:18

AYDIN Emniyeti Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Sokaktan Sahaya, Sahadan Hayata" projesi kapsamında 220 çocuğa İstanbul'un tarihi güzelliklerini görme fırsatı sunulacağı bildirildi. 110 çocuğun yer aldığı ilk kafile uğurlandı.

Haberin Devamı


Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında hazırladığı "Sokaktan Sahaya, Sahadan Hayata" projesi 190 çocuğun katıldığı halı saha futbol turnuvasının ardından çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Proje kapsamında daha önce şehir dışına çıkma imkanı bulamamış 220 çocuk için İstanbul gezisi düzenlendi. 3 gün sürecek olan geziye katılacak olan 110 kişilik ilk kafile Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü ve Proje Sorumlusu Ertan Başaran tarafından Aydın İl Emniyet Müdürlüğü önünden uğurlandı. Daha önce proje sorumlusu olarak görev yapan Tanık Koruma Şube Müdürü İbrahim Cihangir'in başkanlık ettiği kafilede Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli 13 personel de yer aldı.
Projeyle ilgili bilgi veren İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, "İl merkezinin farklı mahallelerinde ikamet eden 14-17 yaş aralığındaki çocukların birbirleriyle kaynaşması, aileleri ve topluma faydalı bireyler olmaları için 190 çocuğumuzun katılımıyla 19 takım oluşturuldu. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından hazırlanan fikstür doğrultusunda 88 maç yapıldı. Ayrıca proje kapsamında 'Aile içi iletişim', 'Zararlı alışkanlıklardan kaçınma ve gereksinim duymama' konulu seminerler ile piknik organizasyonu düzenlendi. Projemiz Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Halk Salığı İl Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile koordineli olarak gerçekleştirildi" dedi.
İstanbul'da 2 günlük bir gezi programına katılacak olan Aydınlı çocuklar; Dolmabahçe Sarayı, Sultan Ahmet Camisi, Ayasofya Müzesi, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Marmaray Gezisi, Panaroma 1453, Miniatürk, Eyüp Sultan Camisi, Teleferik ile Pier Lotti Tepesi ve Çamlıca tepesini görme imkanına kavuşacak. 110 kişilik ikinci kafile ise 12 Haziran'da geziye çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!