55 bin öğrenciye sportif yetenek taraması

Güncelleme Tarihi:

55 bin öğrenciye sportif yetenek taraması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2014 14:21

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, il genelinde imkansızlıklardan dolayı spor yapamayan yetenekli öğrencileri belirlemek amacıyla sportif yetenek taraması gerçekleştirdiklerini belirtti.

Haberin Devamı

Aksoy, yaptığı açıklamada, kentte spor aktivitelerinin artması ve başarılı sporcuların yetiştirilmesi için başlatılan çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

İlkokul ve ortaokullarda öğrenim gören 7-14 yaş arasındaki öğrencilerin sportif yeteneklerinin belirlenmesi amacıyla il genelinde tarama yaptıklarını ifade eden Aksoy, şöyle konuştu:

"İl genelinde ilkokul ve ortaokullarda okumakta olan ve mevcut koşullarda spor yapma imkanı bulamadığı için yeteneklerinin farkında olmayan ya da yetenekleri fark edilmiş olmasına rağmen imkansızlıktan dolayı spor yapamayan 7-14 yaş grubu öğrencilere yönelik sportif yetenek taraması başlattık. İl genelinde 55 bin ortaokul öğrencisine sportif yetenek taraması yaparak spor yeteneklerini belirledik."

Öğrencilerin sportif yeteneklerinin belirlenmesi yönündeki çalışmanın Mili Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın destekleriyle başlatıldığını anlatan Aksoy, öğrencilere Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde belirli sportif testler yapıldığını ve başarılı olanların belirlendiğini söyledi.

Samsun'un spor merkezi olması ve başarılı sporcular yetiştirmesi için çalıştıklarını vurgulayan Aksoy, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"İlimizde lisanslı sporcu sayısı 2010 yılında 24 bin 951 iken 2014 yılında yaklaşık 2,5 kat artarak 59 bin 925' e ulaştı. Aynı dönemde milli, ulusal ve uluslararası sporcu sayılarında da ciddi artışlar yaşanmıştır. Aynı dönemde Türkiye liglerinde mücadele eden takım, antrenör ve hakem sayılarında önemli gelişmeler yaşanmıştır."

Aksoy, Samsun'da 2002-2009 yılları arasında 9 projeye 6 milyon 960 bin liralık yatırım yapılmışken, son 4 yılda 107 projeye toplam 322 milyon 766 bin liralık yatırım yapıldığına dikkati çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!