DTU Türk şirketlerine rehberlik yapıyor

Güncelleme Tarihi:

DTU Türk şirketlerine rehberlik yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2014 09:55

Türk girişimcilere seslenen DTU Başkanı Rukiye Tunç Tuygar,sağlıklı büyümeleri için uzmanlardan yardım almalarını istedi.

Haberin Devamı

HESSEN Türk Alman İşadamları Der­neği (DTU) ile Kültür ve Eğitim Derneği (KUBİ), Alman Ekonomi Ticaret Odası (İHK), Esnaf ve Zenaatkarlar Odası, Frankfurt Belediyesi Ekonomi Bakanlığı ile

DTU Türk şirketlerine rehberlik yapıyor
Türk işletmeler arasında köprü göre­vi yapıyor. DTU’nun olağan genel kurulunda Necdet Bayram oybirliği ile onursal başkanlığa getirildi.

Almanya’da pek çok işletmenin devamını sağlayacak işin ehli işletmeci bulamadığı için kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu kaydeden DTU Başkanı Rukiye Tunç Tuygar, “İş yapmak isteyen vatandaşlarımıza kılavuzluk ediyo­ruz. Derneğimiz şirket kurmak ve meslek eğitimi vermek isteyenlere de destek oluyor. Frankfurt Eko­nomi Kalkınma Dairesi üyemiz. Alman yetkililerle Türk işletmeler arasında anah­tar rolündeyiz. İlk görüşmeler başarılı oldu. Öncelikle Türk işletmelerinde meslek eğitimi kapasitesinin artması için proje başlatıyo­ruz” dedi.

TUYGAR YENİDEN BAŞKAN

Diğer yandan DTU’nun Frankfurt merkezinde gerçekleşen olağan ge­nel kurulunda Rukiye Tunç Tuygar yeniden başkanlığa seçilirken, Seat Orta Almanya temsilcisi Necdet Bayram ise oybirliği ile onursal başkanlığa getirildi. Rafet Solak (Başkan Yardımcısı), Hılime Ars­laner (Başkan Yardımcısı), Raimer Weber (sayman), Nimet Orhan (sek­reter), Mahir Kolbüken (Ekonomi danışmanı), Engin Yorgun (Hukuk danışmanı) ve Arif Arslaner (Eğitim danışmanı) DTU’nun yeni yönetici­leri oldular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!