CHP, Erdoğan gensorusu verdi

Güncelleme Tarihi:

CHP, Erdoğan gensorusu verdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2014 01:04

CHP, Başbakan Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmelerinin çözümlerinin yer aldığı gerekçesiyle Meclis Başkanı Cemil Çiçek’ten veto alan soruşturma önergesini gensoruya dönüştürdü.

Haberin Devamı

Soruşturma metninde yer alan tapeleri bu kez çözüm olarak vermeyen CHP, olayların gelişimini metnin içine yedirdi. Gensorunun gerekçesinde, Meclis Başkanı’nın önceki önergeyi, ‘haberleşme hürriyeti ve özel hayatın gizliliği’ gerekçesiyle reddetmesi ise “Anılan konuşmaların doğruluğunu göstermektedir” ifadesiyle kanıt olarak gösterildi.

CHP yönetimi, soruşturma önergelerinin görüşülme süresi 1 aya kadar uzayabildiğinden, tatil öncesinde konuyu Genel Kurul’a taşımak amacıyla bu kez gensoruyu tercih etti. Çiçek’in iade ettiği ses kaydı çözümlerinden oluşan tapelerin de CHP sözcülerince Genel Kurul’daki görüşmede okunarak tutanağa geçirilmesi planlandı. Anayasa ve İçtüzüğe göre gensorunun 3 gün içinde bastırılması ve 10 gün içinde Genel Kurul’da ön görüşmesinin yapılması gerekiyor. CHP Grup Başkanvekilleri’nin imzasını taşıyan gensoruda, Başbakan Erdoğan’a “Tarihimizin en büyük yolsuzluk olaylarına karışan bakanların işledikleri suçu önceden bildiği halde gerekli işlemleri yapmayarak görevini kötüye kullanmak, yolsuzluk olaylarının üzerini örtmek için demokrasinin işleyişini engelleyen girişimlerde bulunmak, yargı görevlerini yapanları etkilemeye teşebbüs, haksız mal edinme, mal kaçırma ve gizleme” suçlamaları yöneltildi. Önergedeki gerekçeler özetle şöyle:

Haberin Devamı

ÖZNESİ ERDOĞAN

“Yolsuzluk olaylarının üstünün örtülmesi için dikta rejimlerini aratmayan yöntemlere başvurulmuştur. MİT, 18 Nisan 2013 tarihli raporuyla bilgilendirmiş olmasına rağmen Erdoğan; Zafer Çağlayan ve Muammer Güler’i himaye ederek görevini kötüye kullanmıştır. Olayların üzerinin örtülmesi için gerekli yasal değişiklikler de bizzat Erdoğan’ın talimatlarıyla gerçekleştirilmiştir.

PARA TAŞIMA 15 SAAT

Sabah saat 08.02’den saat 23.15’e kadar olan zaman diliminde Tayyip Erdoğan’a ait olduğu anlaşılan dolar, avro ve TL cinsinden çok büyük miktarlarda paranın Erdoğan’ın evinden taşındığı ve saat 23.15 itibariyle taşıma işleminin bitirilemediği anlaşılmaktadır. Para taşıma işleminin en az 15 saat sürdüğü düşünülürse, taşınan paranın tutarının milyar dolarla ifade edilebileceği anlaşılmaktadır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!