Çatı adayı ortada kalır

Güncelleme Tarihi:

Çatı adayı ortada kalır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2014 02:01

ESKİ Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili “Çatı aday zaten 2’nci turda oluşuyor. 1’inci turda her siyasi partinin kendi adayını göstermesi lazım” dedi.

Haberin Devamı

Sarıgül, İngiliz Parlamentosu’nun alt kanadı Avam Kamarası’nda merkezi Londra’da bulunan Türkiye Araştırmaları Merkezi (CEFTUS) tarafından düzenlenen ‘Küresel Demokrasi ve Türkiye-AB İlişkileri’ konulu bir konferans verdi. Ev sahipliğini ve moderatörlüğünü AB Eski Bakanı Keith Vaz’ın yaptığı konferansta Sarıgül, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde siyasi partilerin ilk turda ortak aday belirlemesine karşıyım. Her siyasi parti kendi adayını göstermeli. Görüşlerini, düşüncelerini kamuoyuyla paylaşması lazım. Ülkemizde ortak aday ortada kalır. Ortak adayın sahibi olmaz. Ortak adaya kimse destek vermez. Dünyanın her yerinde silahların yerini barış ve demokrasi almalı. Küresel demokrasi sağlanmazsa, küresel ekonominin yarattığı eşitsizlikleri ortadan kaldıramayız. Küresel ekonomi maalesef bazı ülkeleri güçlendirirken, bazılarını da yoksulluk ve geri kalmışlığa mahkûm ediyor. Ekonomik, sosyal ve siyasi sistemlerimizi ne kadar katılımcı, eşitlikçi ve çoğulcu yaparsak küreselleşmenin nimetlerinden de o kadar çok yararlanırız. Bunun için Türkiye’de siyasi partiler ve seçim kanunu mutlaka değişerek demokratik olmalı. Önce siyasi partilerin kendi içinde demokratik olması gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!