Aslan kulesi

Güncelleme Tarihi:

Aslan kulesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2014 01:10

GALATASARAY Spor Kulübü, eski Ali Sami Yen Stadı’na komşu olan arsadaki ofis binası inşaatına başladı.

Haberin Devamı

‘GS Plaza’ adı verilen projenin girişine Türkiye’nin en büyük GS mağazası açılacak. Bölgedeki şehir parkı ve yeni mağaza alanı taraftarın maç öncesi buluşma noktası olacak.

MECİDİYEKÖY’deki Ali Sami Yen Stadı arsasının yanında yer alan ve Galatasaray store çadırı olarak bilinen arsada yeni proje başladı. Galatasaray Spor Kulübü tarafından hayata geçecek ofis projenin giriş katında Türkiye’nin en büyük GS mağazasının açılması planlanıyor. GS Plaza’nın komşu projeleri Torun Center ve Ouasar İstabul projelerinin yapacağı kamusal park alanı ve yeni GS mağazası taraftarların maç öncesi buluşma yeri olacak.

15 MİLYON DOLAR

GS Plaza, GS Spor Kulübü’nün 1994 yılında Milli Emlak’tan satın aldığı 2 bin 127 metrekarelik arsada yükselecek. Zeminde 8, üstünde 13 katlı olarak tasarlanan binanın inşaatı için 15 milyon dolar yatırım yapılacak. Projenin hemen yanında 2 karma kullanımlı gayrimenkul projesi bulunduğunu belirten Galatasaray’ın gayrimenkul ve stattan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Emir Sarıgül, “Bu projelerin oluşturduğu şehir parkı ve bizim projenin girişine yapacağımız yaklaşık 1500 metrekarelik GS store Galatasaylıların yeni buluşma noktası olacak. Çünkü taraftar Mecidiyeköy’den vazgeçmiyor. Taraftar burada toplanıp maça gidecek” dedi.
Projeleri için 2010 Aralık’ta ruhsat aldıklarını belirten Sarıgül, “Projedeki bodrum katlar ve birimler ile ilgili düzenleme yaptık ve ruhsatımızı 25 Mart 2014’te yeniledik. 2 yıl boyunca otel mi ofis mi yapalım diye düşündük ve ofisin daha karlı olduğuna karar verdik” dedi. Binayı tam kat olarak kiralamayı düşündüklerini ve 4 uluslararası şirket ile görüşmelere başladıklarını belirten Sarıgül, “Aylık 250-400 bin dolar kira getirisi ile bu yapı kendini en fazla 60 ayda amorti eder. Bu tarihten sonra gelen geliri amatör branşlara aktaracağız” dedi.

Haberin Devamı

Galatasay Gayrimenkul Geliştirme Genel Müdürü Mehmet Akif Şener, her katta 600 metrekare alana sahip ofis projelerinde kat yüksekliklerinin 4 metre olacağını ifade etti.

GS logolu

MURAT Kader’in mimarlığını üstlendiği projenin tepesinde GS logosuna yer verilecek. Binanın girişinde aslan figürü kullanılacak ve kulübün tarihi anlarının fotoğrafları sergilenecek.

Sırada Riva var

Haberin Devamı

RİVA’da Galasaray Spor Kulübüne ait 1 milyon 175 bin metrekare arsa olduğunu belirten Emir Sarıgül bu alanda marinası ve golf alanı olan bir villa projesi yapacaklarını söyledi.

Arsayı satmadık

GS Plaza’nın yanında Torunlar GYO tarafından eski Ali Sami Yen Stadı arsası üzerinde hayata geçirilen Torun Center ve Viatrans -Meydanbey Ortak Girişimi’nin TOKİ ve Emlak Konut iş birliğiyle eksi likör fabrikasında inşa ettiği Quasar İstanbul projesi yer alıyor. 2 karma proje ortaklarından arsaları için teklif aldıklarını belirten Emir Sarıgül, “Mehmet Torun ve Yaşar Aşçıoğlu başta olmak üzere büyük gayrimenkul şirketlerinden arsa için teklif geldi. Ancak kulübe sürekli getiri sağlayan bir yatırımı doğru bulduk” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!