Kaçırılan askerin eşi konuştu

Güncelleme Tarihi:

Kaçırılan askerin eşi konuştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2014 16:38

DİYARBAKIR’ın Lice ilçesi yakınlarında PKK’lılar tarafından kaçırılan Jandarma Uzman Çavuş 36 yaşındaki İlhan Çalışkan’ın eşi Burcu Çalışkan, "Eşimden 10 gündür haber alamıyorum. Eşimi sağ salim geri istiyorum. Ben ve benim gibilerin acı çekmesini istemiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Mardin’in Derik İlçesi’ndeki Bozuk Karakolu’nda bir yıldır görev yapan evli ve 6 yaşındaki İlkcan Burak ve 2 yaşındaki Meryem Hatice adında iki çocuğu bulunan Jandarma Uzman Çavuş İlhan Çalışkan, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesinde tedavi gören küçük kızını ziyaret etmek için arkadaşından aldığı emanet otomobille 26 Mayıs günü yola çıktı.

Diyarbakır- Bingöl üzerinden Erzurum’a gelmek isteyen Uzman Çavuş Çalışkan, Diyarbakır’ın Lice ilçesi yakınların yol kesen PKK’lılar tarafından kaçırıldı. Otomobili ateşe verilerek yakılan Uzman Çavuş İlhan Çalışkan’dan 10 gündür haber alınamıyor.

İlhan Çalışkan’ın 8 yıllık eşi 30 yaşındaki Burcu Çalışkan, eşinin fotoğrafının olduğu cep telefonunu elinden düşürmüyor.

Kızı Meryem Hatice’nin rahatsızlığı sonucu önce Erzincan, ardından da Erzurum’da tedavi gördüğünü anlatan Burcu Çalışkan, şunları söyledi:

"BARIŞ İSTİYORUZ"

"Hastanede çocuğuma epilepsi teşhisi kondu. Eşimi arayarak bilgi verdim. Eşim de izin alarak yola çıktı. Yolda görüştük, Diyarbakır- Lice - Bingöl üzeri geleceğini söyledi. Sanırım saat 17.30-18.00 sıralarıydı. Bu saatten sonra bir daha görüşemedim. Defalarca aradım ama telefonuna ulaşılmıyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinden geldiler. Eşimin arkadaşları geldi ve böyle bir olayın yaşandığını söylediler. Nerede olduğu, nasıl olduğu hakkında bir bilgiye sahip değilim. Sadece sağlık probleminin olmadığını iyi olduğunu öğrendim. Ben ve benim gibilerin artık bu şekilde acı çekmemesini istiyoruz. Çocukların acı çekmesini istemiyoruz. Hepimiz barış istiyoruz. Anlaşılsın, uzlaşılsın ama böyle şeyler yaşanmasın. Kaçırılma olayları, şehit olayları istemiyoruz. Bu şekilde barışta sağlanamaz. Sağlıklı huzurlu bir şekilde hayatımızı sürdürmek istiyoruz. Vatana millete hizmet etmek istiyoruz. 10 gündür eşimden hiçbir haber alamıyorum. Arandığını biliyorum. Lütfen eşimi sağ salim geri istiyorum. Çocuklarımın yanında görmek istiyorum. Sağlıklı bir şekilde eşimi geri istiyorum."

"EŞİM MERAK ETMESİN KIZIM İYİ"

Meryem Hatice’nin sağlık durumunun şimdilik iyi olduğuna dikkati çeken Burcu Çalışkan, "Kızımın tedavisi şu an iyi gidiyor. Çocuklarımda herhangi bir problem yok. Çocuğumun diğer kalan tedavisi sırasında eşimin yanımızda olması gerekiyor. Lütfen diyorum. Bu sıkıntılar artık yaşanmasın, biz çok yorulduk. Eşim merak etmesin, kızımız iyi. Biz de iyiyiz. Sağ salim eşimi geri versinler. Ona buradan sesleniyorum. Sakın bizi merak etmesin. Biz onu çok özledik ve onun yolunu bekliyoruz. Diyarbakır Valiliğine sesleniyorum. Bana bir bilgi haber ulaştırsınlar lütfen"diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!