Kadın katillerine en ağır ceza verilsin

Güncelleme Tarihi:

Kadın katillerine en ağır ceza verilsin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2014 10:51

KADIN Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri İzmir ve Manisa’da eylem yaptı.

Haberin Devamı

İzmir’de önceki gün bir grup Platform üyesi, dövizlerle Konak’a yürüdü. Basın açıklamasını yapan Emine Doğru, geçen yıl yalnızca mayıs ayında ülke genelinde 16, bu yıl ise aynı dönemde 30 kadının cinayete kurban gittiğini belirtti. Doğru, "AKP kadınların yasa taleplerini sadece dinlemekle yetiniyor. Yeni yargı paketini gündemine alacak meclise son uyarımızdır. Kadınlar için A'dan Z'ye koruma ve ceza istiyoruz" dedi.

Kadın katillerine en ağır ceza verilsin

İktidar dikkate almadı

Manisa’da da bir grup platform üyesi, TBMM’de görüşülecek olan yeni yargı paketi öncesi hükümete çağrı yaptı. ‘Kadın cinayetlerini durduracağız’ ve ‘Kadınlar ölüyor AKP susuyor’ sloganları bağıran grup adına açıklama yapan İl Temsilcisi Semiha Hasgör, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Kadın cinayetlerinin önlenmesi ve verilmesi gereken cezaların neler olduğuna yönelik platform olarak hükümete teklifimizi sunduk. Ancak AK Parti iktidarı bizi yine dikkate almadı. TBMM’de görüşülecek yeni yargı paketinde kadın cinayetlerine yönelik hiçbir şey yok. AKP’ye son uyarımız. Kadınlar için A’dan Z’ye koruma ve ceza istiyoruz.”

Kadın katillerine en ağır ceza verilsin

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!