Obama’dan Kırımoğlu’na söz

Güncelleme Tarihi:

Obama’dan Kırımoğlu’na söz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2014 01:25

POLONYA’da demokrasiye geçişin 25’nci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Özgürlük Bayramı kutlamaları için Varşova’da bulunan ABD Başkanı Barack Obama, Çikolata Kralı lakaplı Ukrayna’nın çiçeği burnunda Devlet Başkanı Petro Poroşenko’ya destek vaat ederken Kırım Tatarları lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’na Kırım’ın işgalden kurtulana kadar girişimleri sürdürme sözü verdi.

Haberin Devamı

Törende 25 dakikalık bir konuşma yapan Obama, Rusya’yı Ukrayna’ya karşı saldırgan tavrından ötürü kınadı ve “Rusya’nın Kırımı işgalini ve Ukrayna’nın egemenliğine ihlal etmesini kabul etmeyeceğiz” dedi.
Rusları rahat bırakmayacağız
Törenler sırasında Kırım Tatarlarının liderlerinden Abdülcemil Kırımoğlu ise Polonya’nın ilk kez verdiği Dayanışma Ödülü’ne layık görüldü. Törene çok sayıda devlet başkanının katıldığını, Başkan Obama ve ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile görüşme imkanı bulduğunu dile getiren Kırımoğlu, şunları kaydetti: “Görüşmede, sorunumuzu anlatma imkanı oldu. Rahatsızlıklarımı bildirdim. ‘Ukrayna’daki tüm olayları konuşuyorsunuz ama Kırım meselesi, oradan işgalcilerin çıkarılması meselesi geri planda kalıyor. Biz bundan çok rahatsızız’ diye söyledim. O da dedi ki ‘Kesinlikle biz tamamıyla işgalciler o topraklardan gidene kadar Rusları rahat bırakmayacağız’ dedi. Kerry de aynı şeyleri söyledi.”

Arınç, Kerry ile görüştü

Haberin Devamı

Polonya’nın Özgürlük Bayramı kutlamalarında Türkiye’yi temsil eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ABD Dışişleri Bakanı Kerry ve Kırım Tatarları lideri Abdülcemil Kırımoğlu ile de bir araya geldi. Arınç “Sayın Kerry ile yemek boyunca dostane sohbet yaptık. Kıbrıs, Suriye ve diğer gelişmeleri, Türkiye-ABD ilişkilerinin geldiği durumu veya son noktayı birlikte görüşme imkânımız oldu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!