En iyi 100 Türk filmini halk seçecek

Güncelleme Tarihi:

En iyi 100 Türk filmini halk seçecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2014 06:06

Kültür ve Turizm Bakanlığı, halkın oyuyla Türk Sineması’nın en iyi 100 filmini seçiyor. Halkın oyuna sunulan 300 film arasında Müjde Ar’ın rol aldığı ‘Ah Belinda’ ve Yılmaz Güney’in başyapıtı ‘Arkadaş’ yer aldığı gibi Şahan Gökbakar’ın ‘Recep İvedik’i de var.

Haberin Devamı

FUAT Uzkınay tarafından 1914’te çekilen ‘Ayestefanos’taki Rus Abidesi’nin Yıkılışı’ adlı belgesel ile tarihi yolculuğuna başlayan Türk sineması, bu yıl 100’üncü yaşını kutluyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kutlama etkinlikleri dolayısıyla hazırladığı proje kapsamında akademisyenler, meslek birlikleri ve sivil toplum kuruluşları Türk sinemasının en önemli 500 filmini belirledi. Bakanlık bu sayıyı 300’e indirerek, halkın oylamasına sundu. Oylama, 1 Eylül tarihine dek şu web adreslerinde sürecek: www.100yil100film.gov.tr ve www.yuzyilyuzfilm.gov.tr

ULUSAL SİNEMA MÜZESİ AÇILACAK

Yapılan oylamanın sonuçları ise Bakanlığın düzenleyeceği özel bir gece ile kamuoyuna duyurulacak. Düzenlenecek gecede seçilen ‘En İyi 100 Türk Filmi’ne ait afiş ve görüntüler de bir sergiyle sinemaseverlerle buluşturulacak. Ayrıca her filmden bir kostüm tekrar dikilerek kamuoyunun beğenisine sunulacak ve ardından bu kıyafetler açılacak ‘Ulusal Film Arşivi ve Sinema Müzesi’nde sergilenecek.

Haberin Devamı

‘İVEDİK’ DE VAR ‘BAL’ DA

Halkın oyuna sunulan 300 film arasında Müjde Ar’ın rol aldığı ‘Ah Belinda’ ve Yılmaz Güney’in başyapıtı ‘Arkadaş’ yer aldığı gibi Şahan Gökbakar’ın ‘Recep İvedik’ine de yer var.

En iyi 100 Türk filmini halk seçecek


Oylamada yer alan filmlerden bazıları şöyle:

Anayurt Oteli, Babam ve Oğlum, Bal, Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm, Bir Zamanlar Anadolu’da, Çalgı Çengi, Çoğunluk, Dondurmam Gaymak, Duvar, Eşkıya, Filler ve Çimen, Gora, Gemide, Hababam Sınıfı, İki Dil Bir Bavul, İnek Şaban, Issız Adam, İstanbul Kanatlarımın Altında, Kelebeğin Rüyası, Kurtlar Vadisi Irak, Malkoçoğlu, Masumiyet, Mustafa Hakkında Herşey, Neredesin Firuze, Organize İşler, Piano Piano Bacaksız, Recep İvedik, Süt, Tabutta Rövaşata, Turist Ömer, Uçurtmayı Vurmasınlar, Uzak, Vizontele, Yeraltı, Yılanların Öcü, Yol, Zübük ve Züğürt Ağa.

En iyi 100 Türk filmini halk seçecek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!