AYM'nin 14 aylık suskunluğuna, Hanefi Avcı'nın arkadaşlarından tepki

Güncelleme Tarihi:

AYMnin 14 aylık suskunluğuna, Hanefi Avcının arkadaşlarından tepki
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2014 16:03

'Haksız ve uzun tutuklama' gerekçesi ile Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuru 14 aydır değerlendirmeye alınmayan Hanefi Avcı'nın dost ve arkadaşları Anayasa Mahkemesi önünde toplanacak.

Haberin Devamı

Hürriyet'e konuşan eski Emniyet Müdürü Emin Aslan, 'Hanefi Avcı, Türkiye'de adalet, hukuk ve polisiye anlamda yapılan yanlışları ilk defa kamuoyuna anlatan kişi oldu. Bunun bedelini de 4 yıla yakın bir süredir cezaevinde yatarak ödüyor. Anayasa mahkemesi ise bireysel başvurusunu 14 aydır gündemine almadı. Hanefi Avcı'ya yapılan haksızlığı kamuoyuna duyurmak için, sessiz kalmamak adına toplanıyoruz' dedi.

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın hayatı 'Haliçte Yaşayan Simonlar-Dün Devlet Bugün Cemaat' adlı kitabı yazdıktan sonra değişti. Ardı ardına gelen idari soruşturmalar, meslekten ihraç edilme süreci ve nihayetinde 'Devrimci Karargah ve Oda TV' davalarının sanığı oldu.
Ergenekon üyesi suçlamalarına, Devrimci Karargah örgütü üyesi olduğu iddialarına kadar suçlamalara maruz kaldı. Tutuklandı. Cezaevine girdi. Devrimci Karargah örgütüne yardım ettiği iddiası ile 15 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. 3 yıl 8 aydır Silivri Cezaevi'nde tutuklu.

Haberin Devamı

Hanefi Avcı, 14 ay önce Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkını kullanarak, 'Haksız ve uzun tutuklama' gerekçesi ile tahliyesini talep etti. Hanefi Avcı'nın bu talebi bugüne kadar Anayasa Mahkemesi'nin gündemine taşınmadı.
Bunun üzerine Hanefi Avcı'nın dost ve arkadaşları 6 Haziran Cuma günü saat 14.00'da Anayasa Mahkemesi önünde toplanmaya karar verdi.

Hürriyet'e konuşan eski İstihbarat ve Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Daire Başkanı Emin Arslan şunları söyledi: ' Hanefi Avcı, Türkiye'de adalet, hukuk ve polisiye anlamda yapılan yanlışları ilk defa kamuoyuna anlatan kişi oldu. Yasadışı dinlemenin ne manaya geldiğini, devlet içinde örgütlenen çetelerin bu işleri nasıl yaptıklarını deşifre eden ilk kişi oldu. Bunun bedelini de 4 yıla yakın bir süredir cezaevinde yatarak ödüyor. Anayasa mahkemesi ise bireysel başvurusunu 14 aydır gündemine almadı. Hanefi Avcı'ya yapılan haksızlığı kamuoyuna duyurmak için, sessiz kalmamak adına toplanıyoruz. Hanefi Avcı'nın sahipsiz olmadığını, cezaevinde unutulmaması gerektiğini Türk halkı ile paylaşmak istiyoruz' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!