İnşaat yapmak da, satmak da kolay zor olan arsa

Haberin Devamı

İZMİR’de inşaat sektörünün en önemli sorunlarının başında arsa sıkıntısı geliyor. İzmirli müteahhitler inşaat yapacak yer bulmakta zorlanıyor. Var olan arazilerin de çoğu çoklu hisseye sahip. B&H Yapı da, ‘İnşaat yapmak da, satmakta kolay, zor olan arsa bulmak’ diyenlerden...

İzmirli iki inşaat mühendisinin 2010’da güçlerini birleştirmesiyle kurulan B&H Yapı, Karşıyaka Mavişehir’de şu anda inşaatı devam eden yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik arsa için tam 3 yıl mücadele vermiş. Burada 35 hisse sahibinin olduğunu anlatan ortaklardan Hasan Kaya ve Bayram Kılıçoğlu ile kentteki arsa sorunu ve yeni projelerini konuştuk.
İlk sözü alan Kaya, İzmir gayrimenkul sektörünün hareketlenmesiyle birlikte güçbirliğinin gerekliliğini görerek, Kılıçoğlu’yla ortak hareket etme kararı aldıklarını belirterek, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Bütün enerji arsaya

“Bayram Kılıçoğlu 30, ben 25 yıldır inşaat sektörünün içindeyim. 2010’da ortaklığımız gerçekleşti. Ama iki sene boyunca tek odak noktamız arsa oldu. Müteahhitlik artık inşaat yapmak ya da satmak değil, arsa bulmak. Biz iki yıl çivi çakmadan arsa bulmak için mücadele verdik. Şu anda yapımı devam eden ve 49 dairenin yer aldığı Mavişehir Siena’nın yükseldiği arsa 2 bin 500 metrekare. Burada 100 metrekarelik arsalar vardı. Bunları alarak bu projenin zeminini hazırladık. Şu anda Karşıyaka Örnekköy’de bir projemiz var. Orada da yine arsaları birleştirme süratiyle çalışma başlatacağız. 137 metrekarelik arsanın 37 hak sahibi bulunuyor. Bütün enerjimizi arsa bulmak alıyor.”

İnşaat yapmak da, satmak da kolay zor olan arsa

İTALYAN ESİNTİSİ
B&H Yapı’nın ilk projesinin 60 dairelik Demirköprü Siena olduğunu hatırlatan Bayram Kılıçoğlu ise çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kılıçoğlu, Siena’nın İtalya’da bir kent olduğunu hatırlatarak, “Bu kentin mimarisinden esinlenerek projelerimize yön veriyoruz. Uzun ömürlü malzemeler seçiyoruz. Dış cephede gerçek tuğla kullanıyoruz. Balkonlarımızda da ferforje tercih ediyoruz. 2.10 metrelik balkonlarımız var. Şu anda Mavişehir Siena ile Siena 14 diye iki projemiz var. 49 dairelik Mavişehir Siena’yı bir yıl sonra teslim edeceğiz. 10 konutun yer aldığı butik projemiz ise eylülde tamamlanacak. 5 ay sonra ise Mavişehir Siena’nın ikinci etabına başlıyoruz. 46 konut yer alacak. Ayrıca, Örnekköy’de 64 konut ile Mavişehir’de ofis projemiz var. 1 yıl içinde hayata geçireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

İnşaat yapmak da, satmak da kolay zor olan arsa

Birlikten Verapol doğdu

İZMİRLİ dört iş adamının “Birlikten kuvvet doğar” felsefesiyle kurduğu Verapol İnşaat, sektöründe çok önemli projelere imza atıyor. Firmanın son projesi ise Veranova... Bornova’daki proje hakkında bilgi veren firma yetkilileri, “Veranova’nın en önemli avantajı fiyat politikası, projenin verimliliği, lojistik durumu ve kira gelirinin yüksek olması. Veranova’da taahhütlerin çok ötesinde hizmet verildi” dedi.
Müşterilerine daire fiyatının yüzde 75’ine kadar kredi kullandırabildirdiklerini aktaran yetkililer, projeyle ilgili şu bilgileri verdi: “Yarı olimpik yüzme havuzu, çocuk havuzu, merkezi sistem doğalgaz, merkezi sistem ısınma ve sıcak su doğalgaz, her daireye kiler, güvenlik, çocuk oyun alanları, modern peyzaj, fitness, sauna, yürüyüş parkuru ve daha birçok özellikle Veranova’da keyifli yaşamın anahtarını sunuyor. Kendi arsaları olan projeleri tamamlayan firmamız, prestij projesi olan Bayraklı’nın en kupon bölgesinde de Verapol Plaza’ı inşa ediyor. Burası da bir yılda teslim edilecek.”

Haberin Devamı

İnşaat yapmak da, satmak da kolay zor olan arsa

Gündemde İstanbul var

AĞIRLIKLI olarak özel yazlık konut projeleri geliştiren Ege Birlik İnşaat, Garden Villas’ın yurt içi ile yurt dışı satış ve stratejik planlama süreçlerini yürütecek olan Projebeyaz Danışmanlık’la işbirliği yapıyor. Herkesin uygun fiyat ve kalitede yazlık konut sahibi olmasını amaçlayan proje, Kuşadası Davutlar’da yer alıyor. Ege Birlik’in bugüne kadar bölgedeki birçok projede imzası bulunuyor. Şirket, 2010 yaz sezonunda üst düzey güvenlikli, sosyal donatıları zengin, delux yazlık site projesi Ege Birlik Siteleri-1’in ardından 2012’de de Davutlar’daki yine delux nitelikteki Ege Birlik Siteleri-2’yi tamamladı. Bu projelerin devamı niteliğindeki Ege Birlik Siteleri-3 de beğeniye sunuldu. Bugüne kadar Ege’de yoğunlaşan Ege Birlik, deneyimini Türkiye’nin marka şehri İstanbul’a da taşımayı planlıyor.

Yazarın Tüm Yazıları