Manisa’da validen sonra emniyet müdürü de gitti

Güncelleme Tarihi:

Manisa’da validen sonra emniyet müdürü de gitti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2014 02:25

SOMA’da yaşanan maden faciası Manisa Valisi Abdurrahman Savaş’ın ardından Emniyet Müdürü Erhan Alkaya’yı da merkeze gönderdi.

Haberin Devamı

Alkaya’nın yanı sıra Zonguldak Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak da merkeze alınırken yerine Türkiye’nin en tartışmalı isimlerinden biri olan merkez Emniyet Müdürü Osman Ak atandı. Fethullah Gülen’in Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde yargılandığı davada tanık olarak ifade veren ve Cemaat’e yönelik ‘Haşhaşi’ benzetmesinde bulunan Ak, telekulak skandalıyla da gündeme gelmiş ve beraat etmişti. Resmi Gazete’de dün yayımlanan atama kararıyla Manisa Emniyet Müdürlüğü’ne Osmaniye Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Osmaniye Emniyet Müdürlüğü’ne ise Polis Başmüfettişi Hüseyin Yenice atandı.

64 MÜDÜR GİTTİ

17 Aralık Operasyonu’nun ardından önce İstanbul, Ankara, Adana, İzmir, Bursa, Diyarbakır ve Hatay il müdürlerinin de aralarında bulunduğu 15 ilin Emniyet müdürü merkeze çekilmiş, daha sonra 31 ilin, ardından 16 ilin Emniyet müdürü daha merkeze çekilmişti. Son kararlarla birlikte toplamda 64 ilin Emniyet müdürü görevden alınmış oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!