Türkiye, El Nusra’yı terör listesine aldı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye, El Nusra’yı terör listesine aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2014 01:32

BAKANLAR Kurulu, Suriye’deki içsavaşta etkin rol alan ve Esad güçlerine karşı savaşan El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi’ni terör örgütü listesine aldı.

Haberin Devamı

ABD’nin daha önce terör listesine aldığı Nusra Cephesi, 2012 yılında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) içinde kuruldu. Kanlı eylemlerle ismini duyuran El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi’nde 2’si komuta kademesinde 500’e yakın Türk bulunuyor. Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayınlanan Bakanlar Kurulu kararıyla, El Kaide bağlantılı Agus Dwikarna’nın mal varlıkları dondurulurken, El Nusra, “El Kaide ile bağlantılı Tüzel Kişi, Kuruluş veya Organizasyonlra” listesine girdi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve ABD, daha önce El Nusra Cephesi’ni terör listesine almıştı.

KANLI EYLEMLERLE SES GETİRDİ

Irak’ta El Kaide birliklerinde savaşmış Muhammed Golani’nin komuta ettiği El Nusra Cephesi, 2012 yılından itibaren Suriye iç savaşında etkin rol aldı. ÖSO ile birlikte Esad ve PYD (Suriyeli Kürtlerin Demokratik Birlik Partisi) güçlerine karşı savaşan El Nusra, 2013 yılında OSÖ’dan ayrıldı. Çok sayıda kanlı eyleme imza atan El Nusra Cephesi, öldürdükleri kişilerin kalplerini ve organlarını sökerek, tüm eylem görüntülerini internetlerde yayınlamasıyla adını duyurdu.

Ermeni köyüne saldırmışlardı

Haberin Devamı

El Nusra, Suriye’deki petrol sahaları, buğday depoları, ekmek fırınları ve sınır kapılarının kontrolünü ele geçirmeye başladı. Bazı cephelerde kendisine rakip olarak gördüğü IŞİD militanlarıyla çatışan El Nusra son olarak Ermenilerin yoğun olduğu Keseb Kasabası’na yapılan baskınla gündeme geldi. Örgüt içerisinde savaşan çok sayıda militanın Türkiye üzerinde geçiş yaptıkları, Türkiye’de hücre evleri bulunduğu da belirtilmişti. Türkiye bu nedenle eleştirilere hedef olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!