İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'dan Nazım Hikmet'e şiirli anma

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutludan Nazım Hikmete şiirli anma
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2014 20:01

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, ünlü şair Nazım Hikmet’i, 51. ölüm yıldönümde, twitter hesabında yayınladığı bir video ile andı. Vali Mutlu, video klibinde Nazım Hikmet’ten 2 şiir okudu.

Haberin Devamı

Vali Mutlu, video klibine, Nazım Hikmet’in "Piraye İçin Yazılmış Saat 21-22 Şiirleri"nden, "En güzel deniz: Henüz gidilmemiş olanıdır / En güzel çocuk: Henüz büyümedi / En güzel günlerimiz: Henüz yaşamadıklarımız. / Ve sana söylemek istediğim en güzel söz: Henüz söylememiş olduğum sözdür..." dizelerini okuyarak başladı.

Haberin Devamı

"ŞİİRLERİNDE DEVRİMCİ HİS VE DÜŞÜNCELERİNİ YANSITAN..."

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Toplumcu gerçekçilik akımıyla yazdığı şiirlerinde devrimci his ve düşüncelerini yansıtan Nazım Hikmet, romantik duygularını da aynı derinlikte sanatına yansıttı. Bu toprakların yetiştirdiği; ama kabri bu toprakların dışında kalmış ünlü şairi anıyor ve sevgi dolu şiirlerinden birini paylaşmak istiyorum" diyerek, bu kez de şairin "Seviyorum seni ekmeği tuza batırıp yer gibi..." diye başlayan ünlü şiirini okudu.

Vali Mutlu’nun, dün de, şair Ahmed Arif’in 23. ölüm yıldönümü nedeniyle yine twitter hesabından ünlü şairin "Hasretinden Prangalar Eskittim" adlı şiirini okuduğu dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!