Anamur'u karıştıran haber

Güncelleme Tarihi:

Anamuru karıştıran haber
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2014 17:14

Türkiye'de muz üretiminin tamamına yakınını sağlayan Anamur'da Akkuyu Nükleer Santrali yüzünden bölgede üretilen ürünlere ’Nükleer Kalıntı Vardır’ logosunun kullanılması gerekebileceği haberi ilçeyi karıştırdı. Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Torunoğlu, Muz Üreticileri Birliği tarafından yapılan açıklamanın yanlış anlaşıldığını, halihazırda Anamur'da tamamen doğal bir üretim yapıldığını söyledi. Torunoğlu, 'Herkesin içi rahat olsun, Anamur'da üretilen ürünleri gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz" dedi.

Haberin Devamı

Muz Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Güzel, öğle saatlerinde Mersin’in Gülnar İlçesi’nde kurulması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali yüzünden bölgede üretilen ürünlere ’Nükleer Kalıntı Vardır’ logosunun kullanılması gerekeceğini yönünde bir açıklama yaptı. Güzel bu durumun Anamur ile Mersin arasındaki bölgelerde tarımın ölmesi anlamına geleceğini söyleyerek ihracat yolunun tamamen tıkanacağını belirtti. Güzel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na da çağrıda bulunarak bu duruma açıklık getirmesini istedi.

Ancak Akkuyu'da nükleer santralin yapımından sonraki dönemi kapsayan bu açıklama ilçeyi karıştırdı. Yetkililer bu açıklamanın ardından Anamur muzunda sanki radyoaktif kalıntı varmış gibi bir imaj oluştuğunu ve herkesin ticaret ve sanayi odasını aramaya başladığını söyledi. Hatta muz siparişlerinde iptaller bile gelmeye başladı.

Haberin Devamı

RAHATLIKLA TÜKETEBİLİRSİNİZ

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Torunoğlu, kamuoyunun bu tip doğal olmayan ürünlere karşı çok duyarlı olduğunu ve konunun ilçede yanlış anlaşıldığını söyledi. İlçede hiç bir tehlike olmadığını ve açıklamanın sadece nükleer santral sonrasına yönelik bir kuşkuyu dile getirdiğinin altını çizen Torunoğlu, "Açıklama yanlış anlaşıldığı için bir anda bir tepki oluştu ve ters tepti. Halbuki bizim üretimimiz gayet doğaldır. Türk halkı Anamur muzunu, çileğini, dutunu, meyve sebzesini rahatlıkla yiyebilir. Hiç bir atık yok" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!