Konak'ta 30. yıl vefası

Güncelleme Tarihi:

Konakta 30. yıl vefası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2014 01:32

KONAK Belediyesi’nin 30. kuruluş yıldönümünde, bugüne kadar görev yapmış ve hayatta olan dört belediye başkan ve meclis üyeleri bir araya geldi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, eski başkanlar Ahmet Sarışın, Erdal İzgi, Ahmet Sarışın ve Hakan Tartan ile meclis üyelerine teşekkür plaketi verdi.

Haberin Devamı

Konak Belediyesi’nin 30. kuruluş yıldönümünde bir vefa örneği gösterdi. Kurulduğu 1984 yılından bugüne kadar görev yapmış hayatta olan dört belediye başkanı ve meclis üyeleri Kültürpark’ta Fuar Evlendirme Salonu’nda bir araya geldi.

Konakta 30. yıl vefası

Aralık 2013 yılında yaşamını yitiren kurucu belediye başkanı Süha Baykal ve hayatını kaybeden belediye meclis üyeleri, belediye çalışanları için saygı duruşuyla başlayan törende Konak Belediyesi’nin tarihini anlatan kısa film, katılanları duygulandırdı. Törenin başına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Sema Pekdaş ve 4 eski başkanla tokalaştıktan sonra ayrıldı. Töreni CHP İzmir milletvekilleri Alattin Yüksel, Oğuz Oyan, Rıza Türmen, Mustafa Moroğlu, Musa Çam ve Erdal Aksünger izledi.

Haberin Devamı

Konakta 30. yıl vefası

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yaptığı konuşmada kurucu başkan Süha Baykal’ın ilk Meclis toplantısındaki sözlerinden de alıntı yaparak demokrasilerde yerel yönetimlerin tartışmasız en önemli kurumlarından başında geldiğini söyledi. Dünyanın yerel yönetimlerin önemini kavradığını belirten Pekdaş "Ne yazık ki bugün yerel yönetimleri gözden düşürmek gibi bir siyaset uygulanıyor"dedi. Belediye’nin 30. yıl etkinliğiyle bir arada olmak, yeniden kucaklaşmak, anıları tazelemek istediklerini belirten Pekdaş "Bu kentin hepimize ihtiyacı var"dedi. Pekdaş’ın ardından kurucu meclisin başkan vekili Sancar Maruflu da d uygu ve düşüncelerini paylaştı.

Konakta 30. yıl vefası

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, aynı koltukta eskiden oturan belediye başkanarını sırayla sahneye davet ederek teşekkür plaketi verdi. Son seçimlere rakibi DSP adayı olarak giren Hakan Tartan başta olmak üzere eski başkanları Erdal İzgi, Muzaffer Tunçağ ve Ahmet sarışın plaketlerini aldı. Beş başkan yan yana fotoğraf çektirdi. Daha sonra Pekdaş ve eski başkanlar altı dönem görev yapan meclis üyelerine ayrı ayrı plaket verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!