Ona “karına bir şans daha ver” dedim ama beni dinlemeyip boşandı

Evli bir adamla bir ilişki yaşadım. Ama sonra pişman olup karısına bir şans daha vermesini söyledim. O ise beni dinlemedi, eşinden boşandı.

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, Almanya’da yaşayan bekâr bir kızım. Geçen yıl evli bir adamla tanıştım ve onunla 4-5 ay kadar süren bir arkadaşlığımız oldu. Onunla buluştuk, görüştük ve mesajlaştık. Ama cinsellik yaşamadık. Bana evliliğinde çok mutsuz olduğunu söylüyordu, ben de 21 yaşında olduğum halde, aptal gibi inandım, kandım!
Bir gün çok kötü bir rüya gördüm ve bu ilişkiye son vermemin doğru olduğunu düşündüm. Ona “seninle evlenemem, bunun vebaliyle yaşayamam. Boşanmadan önce, lütfen eşine bir şans daha ver. O çok genç bir kadın, sana ihtiyacı var” dedim.
Hatta ve hatta kendimi onun gözünde alçak bir duruma bile düşürdüm. Annemle babamın onunla beraberliğime ne kadar üzüldüklerini de söyledim.
“Ben annemi babamı arkasından vuran bir kızım. Bana yazıklar olsun. Çok utanıyorum. Hem senin o cahil, dediğin eşin var ya, ben aslında ona çok saygı duyuyorum. O hiç olmazsa babasını arkasından vurmadı!” dedim.
İşte onu kendimden soğutmaya böyle çalıştım. Bütün bunları da sırf evliliğine devam etsin diye yaptım. Peki, o ne yapıyor? Gidiyor boşanıyor, benim “pişmanım” dememe rağmen. Şimdi kendimi çok suçluyorum.
Ben mi bu yuvayı yıktım? Ona, “git boşan, bana gel, evlenelim” demedim ki Güzin Abla. Ona “eşine bir şans daha ver” dedim. Yine de suçlu ben mi oluyorum?
Bana lütfen, yardım edin! Allah sizden razı olsun.
Rumuz: Evli adam-bekâr kız

Haberin Devamı

Canım kızım, senin hatan adamın evli olduğunu bile bile onunla bir beraberliğe başlamış olman. Ama genelde tüm erkeklerin “eşimle çok mutsuzum, sana ihtiyacım var” tarzındaki sızlanmalarına inanan ilk genç kız da sen değilsin. Ancak adam seni kandırsa da, sonuçta belki sana güvenip boşanmayı gerçekleştirmiş.
Boşanmalarında senin suçun var mı, yok mu, tam olarak çözemedim ama sanırım adam zaten boşanmayı kafasına koymuş. Belki gerçekten de eşiyle çok mutsuzdu. Yine de seni bahane etmiş olabilir, sana güvenip boşanmış da olabilir. Sen şimdi “eşine bir şans daha ver” dediğin için, bu boşanmadaki rolünü göz ardı edemezsin.
Tabii ki sorumlu sadece sen değilsin. Ama eğer bu adamla evlenmeyi gerçekten düşünmüyorsan, ısrar etse bile, onunla görüşmesen iyi olur.

Bunu biliyor muydunuz
Sevgili okurlarım, ara sıra bu köşeden size yeni öğrendiğim ve işinize yarayacak faydalı ve pratik bilgiler vermeye çalışacağım.
Bir arkadaşım bana çamaşır makinesinde renklilerle beyazları bir arada yıkamayı sağlayan pratik bir bezden söz etti. Çeşitli markalar altında satılıyor bu bezler. Gerçekten mucize gibi bir şey; siyah ya da lacivert kıyafetlerle, açık renk her türlü çamaşırı bir arada makineye koyuyorsun. Arasına da bu el kadar bez parçasını atıyorsun. Birlikte yıkıyorsun. Makineden çıktığında, koyu renklerin açık renklere karışmadığını görüyorsun. Ve o küçük bez parçası simsiyah çıkıyor makineden. Tüm koyu renkleri mıknatıs gibi kendine çekiyor kısacası.
Özel bir maddeden yapılıyormuş. Kaç kez denedim, gözlerime inanamadım. Siz de deneyin.

Yazarın Tüm Yazıları