'Gökyüzü sanki denizle buluşuyor'

Güncelleme Tarihi:

Gökyüzü sanki denizle buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2014 12:57

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentte su baskınlarına neden olan yağışla ilgili konuştu.

Haberin Devamı

LONDRA METROSU'NU SU BASTI

Belediye Başkanı Topbaş, "Aynı şekilde başka ülkelerde de var böyle fotoğraflar. Biliyorsunuz geçmiş yıllarda Londra Metrosu’nu su bastı. Avrupa’da da heryerde bu tarz ciddi şeyler oluyor. Hatta Amerika’da bir yerleşim tamamen sular altında kaldı. Bunlar dünya coğrafyasında afet boyutunda ortaya çıkan olaylar" diye konuştu.

"GÖKYÜZÜ DENİZLE BULUŞUYOR"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı çıkışında İstanbul’daki yağışlara ilişkin soruları yanıtladı. Yağmurların bütün dünyada zaman zaman mevsim ortalamalarının çok üstünde düştüğünü ifade eden Kadir Topbaş, "Bütün Avrupa, ve dünya kentlerinde yaşamaktayız. Türkiye’de de bunu görüyoruz. 80 yılın en kurak dönemini yaşarken bir taraftan da böyle büyük bir afet boyutundaki çekilmiş olan bazı şeyler twitler atılarak fotoğrafları gördünüz. Gökyüzü denizle buluşuyor tarzında ciddi bir yağış var. Bir afet boyutunda" dedi.

Haberin Devamı

Gökyüzü sanki denizle buluşuyor
İBB İstanbul'u vuran seli anlamadı



İSTANBUL'UN SU SORUNU

Yağışların İstanbul’un su sorununa çözüm olup olmayacağı sorusuna ise Topbaş, "Bunlar lokal yağışlar İstanbul coğrafyasına düşen düzenli bir yağmur değil. Yağış olması su havzalarındaki buharlaşmayı önlemesi açısından önemli. Yaz aylarında günde 400 bin metreküp buharlaşma olmakta. Şu anda İstanbul 2 milyon 700 bin metreküp su kullanıyor günde. Havza çevresinde doğanın yağışla buluşması bu barajlarında kullanılmaması anlamını taşımakta. Bu boyutuyla katkısı var. Orman ve Su İşleri Bakanımızla da evvelki gün görüştük. Melen Havzasında iyi yağış var. Oradaki ikinci hattmız da bitmek üzere. Çalışmalar sürüyor. Daha fazla su alacağız oradan inşallah" yanıtını verdi.

Gökyüzü sanki denizle buluşuyor
Meteoroloji'den 6 il için sel ve dolu uyarısı

Gökyüzü sanki denizle buluşuyor
Metrobüs davasında beraat

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!