Çiftçilere mazot desteği

Güncelleme Tarihi:

Çiftçilere mazot desteği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2014 09:40

Çiftçilere 2014 yılı için verilecek mazot ve gübre desteği 3.1 lira ile 7.5 lira arasında olacak. En düşük destek süs bitkisi yetiştirenlere, en büyük destek de endüstriyel bitki üreticilerine verilecek.

Haberin Devamı

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğine göre, üreticilere 2014 yılında dekar başına 3.1 lira ile 7.5 lira arasında değişen miktarlarda mazot ve gübre destekleme ve 2.5 lira da toprak analiz desteği ödenecek.

Buna göre, peyzaj ve süs bitkileri, özel çayır, mera ve orman emvali üreticilerine dekar başına 3.1 lira mazot, 4.3 lira gübre destekleme ödemesi yapılacak.

Tebliğe göre, hububat, yem bitkileri, baklagiller, yumru bitkiler, sebze ve meyve üreticilerine dekar başına 4.6 lira mazot, 6 lira gübre desteklemesi verilecek.

Buna karşılık, susam, yerfıstığı, soya fasulyesi, ayçiçeği, kolza, pamuk, haşhaş, aspir ca mısır gibi yağlı tohumlu ve endüstriyel bitki üreticilerine ise dekar başına 7.5 lira mazot ve gübre destekleme ödemesi yapılacak.

Tebliğe göre, 2014 üretim yılında çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan ve belirlenen esaslara göre tarımsal faaliyette bulunan çiftçilere verilecek toprak analizi desteği dekar başına 2.5 lira olarak belirlendi.

Tarımsal desteklerden yararlanmak için 2014 yılı itibarıyla Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) dahil olmak gerekiyor. Ayrıca, 1 dekardan küçük araziler için destekleme yapılmayacak.

Destekleme alınmak istenen 50 dekar ve üstü her tarım arazisi için, Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş laboratuvarlarda en geç 1 Eylül’e kadar toprak analizi yaptırılması gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!