Başbakan saflığımdan yararlandı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan saflığımdan yararlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2014 02:08

CHP’nin ‘Balyoz Kumpası Raporu’, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yeniden yargılamayla ilgili “Hukuki kaosa yol açmayacak formülü bulamadık” dediği Balyoz davası hakkında yayımlanan 50’nci kitap oldu.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile Cezaevi İzleme Komisyonu üyesi milletvekilleri Özgür Özel, Nurettin Demir ve Muharrem Işık’ın hazırladığı rapor, dün CHP Genel Merkezi’nde açıklandı. Basın toplantısına cezaevinde hayatını kaybeden Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp’in eşi Sema Özenalp de katıldı. Milletvekilleri, kitaplaştırılan raporu davada yargılanırken yaşamını yitiren Murat Özenalp ile emekli Hava Albay Tarık Akça, emekli Albay Halil Yıldız ve diğer Balyoz tutuklularına ithaf etti. Kitabın gelirinin de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) bağışlanacağı açıklandı. Rapora göre, davada yargılanan 365 kişinin yüzde 43’ü Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeli, cezası onanan 237 sanıktan yüzde 57’si de denizci. Hasdal ve Hadımköy cezaevlerinde yaptıkları görüşmelerde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e tepki olduğunu belirten CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, şunları söyledi:

Haberin Devamı

HULUS VE SAFFETİM

“İlk kez bir plan seminerinin ses kaydı alınmış, bunların açıklanması beklenirdi. Genelkurmay’ın gerçekleri ortaya çıkarması istendiğinde Necdet Özel önce, ‘Ben kendi yöntemlerimle halledeceğim’ demiş. O zaman Necdet Özel, yargıyı ve hükümeti sıkıntıya sokmak istememiş. Karardan sonra ise silah arkadaşlarına şu mesajı yolluyor: ‘Başbakan benim hulus ve saffetimden yararlandı.’ Yani iyi niyet ve saflığından faydalanılmış. Bu sözleri Bilgin Balanlı da özel görüşmemizde bize anlattı. Biz istifa çağrımızı bunun üzerine yapmıştık. Dava ile kendisi arasındaki illiyet bağını ortadan kaldıracak şekilde, ‘Bu karacılar yakınımdır’ ziyaretleri yaptığını, kendisiyle karacıların ceza almadan kurtulması için elinden gelen tüm çabayı sarf ederek başarılı olduğunu biliyoruz.”

ERDOĞAN’IN ESERİ

“Böyle bir rapor ile karşınızda olmaktan utanç duyuyoruz” diyen Veli Ağbaba ise şöyle konuştu: “Bu dava asrın iftirası olarak anılacak. Balyoz davası, Türkiye’nin hukuk, siyasi ve askeri tarihinin utanç duyulacak kapkara bir lekesidir. Türkiye’nin tarihindeki karanlık dönemlerin aktörlerinin vücut değiştirerek kurguladıkları ve başarıya ulaştıkları bir kumpastır. Adeta Türkiye’nin Dreyfus davasıdır. Bu rapor AKP ve Erdoğan’ın eseri. Bugün yürütmenin başındaki şahıs, Recep Tayyip Erdoğan, yaramaz mahalle çocuğu gibi. Eşbaşkanları ile işledikleri kabahat için şimdi ‘Ben yapmadım, onlar yaptı’ diyor. Biz biliyoruz ki bu ikisi 12 yıldır mahalleyi cehenneme çevirdiler.

Haberin Devamı

GENELKURMAY YALANLADI

Genelkurmay Başkanlığı ise komisyon raporunun sunumu sırasında Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’e yönelik ifadelerin tamamının gerçek dışı olduğunu belirterek, CHP’ye dava açtığını internet sitesinde duyurdu.

Adalete düşman etmedik

TOPLANTIDA konuşan Sema Özenalp, “Anayasa Mahkemesi önünde ‘Adalet Nöbeti’ne devam ediyoruz. Cezaevi görüşlerinde hep rol yaptık, yüklerini azaltmaya çalıştık. Çocuklarımıza babalarının gizli görevde olduğunu söyledik. 5 yaşındaki çocuğa babasının düzmece delillerle hapiste olduğunu, mahkemelerin bunu görmezden geldiğini nasıl söyleyebilirdik. Yalan söyledik çünkü çocuklarımız adalete ve devlete güvenerek yaşasınlar istedik. Kindar bir nesil yetiştirmekten ödümüz koptu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!