Oyla çalışan kamyon

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “yenilenecek” yerel seçim öncesinde Eskişehir’in Mahmudiye ilçesinde kürsüdeydi.

Haberin Devamı

Bizzat Başbakan Erdoğan tarafından verilen “Mahmudiye’nin geleceği sana emanet Melih” talimatıyla propaganda çalışmalarında görev aldığını söyledikten sonra devam etti:
“Melih Gökçek’ten size başında söz... Mahmudiye’nin köyleri dahil asfaltsız yeri kalmayacak. Bu sene bitireceğiz inşallah...
Şimdi çocukların burada büyük bir parkı yokmuş.
Allah nasip ederse, o da bu yıl olacak gelecek yıl değil.
Oy peşin hizmet peşin...”

*

Mahmudiye’yi “küçük kardeşleri” kabul ettiğini belirten Gökçek, oyların AKP’ye gitmemesi durumunda olacakları ise “Vebali büyüktür” parantezine alarak konuştu:
“CHP’ye oy vermeyin de... Çünkü o verilen oyların sadece bu dünyada değil, bana göre öbür tarafta da mutlaka vebali vardır.”
Mahmudiye’yi, tıpkı Melih Gökçek’in yardımcı kuvvet olarak “çadır kurduğu” Yalova’da olduğu gibi muhalefet partisi kazandı.
An itibariyle “öbür taraf”ta neler olup bitebileceğini Melih Gökçek kadar bilemiyorum, onun nasıl bilebildiğini ise hiç bilmiyorum!
Ama AKP’ye oy verilmediğinde neler olabileceğine dair bir fikrim var.

*

Yerel seçimde yeniden sandığa giden yerlerden biri de Çankırı’nın Şabanözü ilçesiydi.
Şabanözü’nde de kazanan taraf muhalefet (MHP) oldu.
Ve AKP’ye oy vermemenin vebalini “heyecanına ve hayal kırıklığına yenik düşen” bir partilinin “Facebook hezeyanı” sayesinde öğrenmiş olduk.
Ve yine aynı mesaj sayesinde “Oyla çalışan kamyon”la tanıştık; ne mutlu yav bize!
Titrini epeyce uzun tutmuş profilinde AKP’li arkadaş: “Çankırı Belediyesi’nde Özel Kalem Müdürlüğü’nde Personel ve AK Parti Çankırı İl Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı Hüseyin Kılıç...”

*

Hüseyin Kılıç, Şabanözü’nde seçimin kaybedildiği anlaşıldıktan sonra “feys”teki takipçilerine “Beğendiniz mi yaptığınızı, küsüyoruz tmm mı cnm?” şeklinde hafiften ergen atarlanmasını andıran şu mesajları yayınladı:
“Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Şabanözü İlçesi’ne yapılan asfalt çalışması an itibarı ile durdurulmuştur. Asfalt makineleri ve işçileri Ankara’ya dönüş yapacaklar. Bunu Şabanözü hak etti. Bi 5 yıl artık hizmete susarsınız. Pişmanlık fayda etmez Şabanözü....!!!”
Eminim Şabanözü’ndeki vatandaşlar bu mesajdan sonra yastıklara kapanmış ve yastığı pofuduk tarafından yumruklamak suretiyle “N’aptık biz?” diye gözyaşı dökmüştür.
Hüseyin Kılıç daha sonra mesajını “Şabanözü ilçemizdeki seçimi kaybettik. Şabanözü ilçemize bol hizmetsiz 5 yıl diliyorum. Pişmanlık fayda etmez Şabanözü....!!!” şeklinde bir nevi remikslemiş ama zaten ilk mesajında anlamıştık biz onu.

*

Hüseyin Kılıç’a yüklenmek manasız.
Neticede balkon konuşması beklemiyorduk kendisinden.
Ancak Ankara’nın kamyonları geri çekmesi çok “şık” olmuş.
Nasıldı o “Bize oy vermeyenlere de hizmet götürüyoruz, ne yapalım biz böyleyiz” böbürlenmelerinin çerçeve sloganı?
“İşimiz Hizmet, Gücümüz Millet”.
Kamyonlar dönüş yolundayken pek olmadı sanki di mi?
Melih Gökçek’in sloganı daha gerçekçi geldi bana “Oy peşin, hizmet peşin...”

Yazarın Tüm Yazıları