“Seneye bedava mı gitsin”

Güncelleme Tarihi:

“Seneye bedava mı gitsin”
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2014 01:26

Emre Taşdemir’in Bursaspor ile anlaşması taraftarın tepkisini çekerken, Başkan Yiğiner anlayış beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Yiğiner, “Hem kulübü bırakmayalım istiyorsunuz, hem de diğer taraftan olaylara at gözlüğü ile bakıyorsunuz. Yeni sezonda, kulübün borç ödemeleri ile birlikte en az 10 milyon TL paraya ihtiyacı var” diye konuştu.

Bursaspor’un, Ankaragücü’nün sol beki Emre Taşdemir’le prensipte anlaştığını açıklaması Başkent’i hareketlendirdi.
Ankaragücü taraftarı, Emre Taşdemir’in Bursaspsor’a verildiğine dair dolaşan haberlerle ilgili olarak bir kaç gündür sosyal medyada, yönetime tepki göstermişti.
Bu tepkiler üzerine Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner ve Basın Sözcüsü Fatih Mert, eleştirilere sosyal medya üzerinden karşılık verdi.
Yiğiner, ‘Ağzı olan konuşuyor’ diyerek, “Akıllı olalım arkadaşlar. Hem kulübü bırakmayalım diyorsunuz hem de öbür taraftan at gözlüğüyle yorum yapıyorsunuz. Ankaragücü’nün yeni sezonda, borç ödemeleri ile birlikte en az 10 milyon liraya ihtiyacı var. Kulübü yaşatmak için ne gerekiyorsa yapılacak“ ifadelerini kullandı.
Emre’nin satılmasında acele edilmesini istemeyen taraftara, oyuncunun gelecek sene sözleşmesinin biteceğini hatırlatan Yiğiner, “Acele etmeyelim! Emre, seneye serbest kalacak bedava mı gitsin! Emre’nin yetiştirme bedeli dahil parasını kim ödedi ve kulüpte kim tuttu. Kimse, oyuncuyu zorla bizden almadı. Kaldı ki transferi açarsak futbolcu desteğinde bulunacaklar. Emre giderse sıkıntı yaşamayız. Sol kanatta, Onur, Mehmet Taşcı, Kaan, Mehmet Erdem ve Batuhan Gülcan gibi çok yetenekli kardeşlerimiz var. Emre’dan gelecek para ile FIFA’ya olan ödemeleri yapacağız ve diğer futbolcuları kulüpte tutacağız” diye yazdı.
Ankaragücü daha önce Emre Taşdemir için Şekerspor’a 115 bin lira yetiştirme bedeli ödemiş, Ankaraspor’un yetiştirme bedelinden feragat ettiği açıklanmıştı. Ankaraspor’un Emre’nin satışından yüzde alıp almayacağı ise soru işareti olarak kafalarda kaldı.

Haberin Devamı

“TAKIMI KÜME DÜŞÜRÜRLER”

FIFA ödemesi gecikirse takımın küme düşebileceğini belirten Yiğiner, “FIFA borçlarını ödemezsek emekler boşa gider, takımı küme düşürürler. Firmalara olan borçları ödemek gerekiyor. Futbolcuların alacaklarını ödeyerek kulüpte tutup, yeni hoca ile anlaşma yaparak yola devam etmek istiyoruz. Bizden iyisini bulun, tek seçim maddeli genel kurul yapalım. Problem yok. Yeter ki Ankaragücü yaşasın” sözleriyle eleştirilere cevap verdi.

Haberin Devamı

70 MİLYONUN ÜZERİNDE BORÇ VAR”

Kulüp Basın Sözcüsü Fatih Mert ise borcun 70 milyon TL üzerinde olduğunu belirtti. Mert, “Gelir yok. Polemiğe girmek istemiyoruz. 4 ay önce kongre oldu aday çıkmadı. Söylenecek çok şey var ama katkı yapan yok. Kulüp alabileceğinin en yükseğini almaya çalışıyor. Atılmış bir imza yok. Tekrar söylüyoruz bizden daha fazlasını yapabilecek ciddi bir oluşum varsa buyursun gelsin hemen bırakalım” açıklamasında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!