Boşvermişim dünyaya

Haftasonu Kıbrıs’ta Genç TV’nin 17. kuruluş yıldönümü kutlamasına katıldım.

Haberin Devamı

Tüm gün izlenmede birinci olan Genç TV tarafsız haberciliği ve halktan yana tutumuyla öne çıkan bir kanal.
Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Birinci, “Tek başıma hiç birşey yapamam” dedikten sonra aralarında eşi Melis Birinci ve çalışma arkadaşlarını çağırınca alkışı aldı zaten.
Grup CEO’su Tekin Birinci’nin “halktan taraf olmaya devam edeceğiz” sözleri de etkileyiciydi.
Ben kanalın sosyal sorumluluk projesi olarak Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Girne’deki ormanların korunmasını üstlenmelerine bayıldım.
Hayranı olduğum iki usta sanatçı Perran Kutman ve Halit Kıvanç arasına oturmuş olmak da ayrı bir keyifti.
Hakan Aysev’in sahne aldığı gecede Rafet El Roman-Ezo, Soyhan Bilger, Eda-Metin Özülkü ve ben de birer şarkı söyledik.
Türk Sineması’nın 100. Yılı şerefine “Yıkılan Gurur” filminde dinlediğimiz “Boşvermişim Dünyaya” adlı şarkıda Perran Kutman’a uzattım mikrofonu.
Böbrek taşı düşürüyormuş, “Boşvermişim Dünyaya”yı birlikte söylemek en azından o an için biraz olsun rahatlattı kendisini.
Bu arada bir haber de Halit Kıvanç’tan.
25 Mart’ta eşiyle birlikte 60. evlilik yıldönümlerini kutlayacaklar.
Birbirlerine hala sımsıkı sarılıyorlar.
Bir kez daha anlıyorum ki ilgi ve emek ilişkilerde her şey.
Kıbrıs’ın Halit Kıvanç’ı Hüseyin Kanatlı ve Halit Kıvanç’ın Yaşam Boyu Meslek Onur Ödülü, Ay Yapım’ın patronu Ekrem Çatay’ın “Üstün Hizmet Ödülü” aldığı gecede Best Model kurucusu Erkan Özerman, güzeller Ayşenur Özkan, Deniz Özde Sürmeli ve Melis Hacıoğlu da vardı.
Güzel geceye güzellik kattılar.
Özerman’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanımayan ülkelerin yarışmalarından mankenlerini çekerek adaya verdiği desteği de o gece öğrendim.
İş Yaşamı Başarı Ödülü alan Emrullah Turanlı’nın adaya olan yatırımlarımın çok önemsendiğini de.
Kıbrıs’ın değişen, gelişen yüzünü görmek güzel oldu.

Haberin Devamı

Kariyer yönetimindeki yanlışlar

Aşkım Kapışmak röportajı bugün de devam ediyor.
İşte Aşkım’ın kariyer yönetimi konusundaki düşünce ve önerileri.
- Düzgün bir kariyerin olmazsa olmazı ne?
- İşe yatırım yapmak çok önemli. Yatırım sadece maddi değil zaman ve bilgi anlamında da yapılmalı. Bizim bir şey yapma değil olma derdimiz var. İnsanlar sonuç istiyor ama süreçten sıkılıyor.
- Basamakları çıkarken en çok hangi hatayı yapıyorlar?
- Eski dostlardan, güvendiğiniz insanlardan uzaklaşmamak lazım. Danışanlarıma sizi çocukluğunuzdan beri en çıplak halinizle tanıyan insanlarla en azından ayda bir görüşün derim.
- Kariyer basamaklarını çıkarken para, güç, şöhret insanı değiştiriyor mu?
- Özellikle erkeklerde para ve şöhret gölge kişiliği ortaya çıkarıyor. Yanlışa doğru dediklerinde, bazı şeyleri kendilerine hak görmeye başladıklarında bitiş başlıyor. Önce tüm yanlışlara rağmen her şey yolunda ilerliyor gibi görünüyor. Yıkım hemen gelmiyor zaman alıyor. Yanlış yapıyor, yalan söylüyor, aldatıyorlar ama sonunda iş, çocuk, sevgili, eş hepsini kaybediyorlar.

Güzel bir haber.

Haberin Devamı

Dünyada o kadar Ermeni şarkıcı varken bir Türk Ermensi Sibil Pektorosoğlu, Amerika’da ilk kez düzenlenen ‘World Armenian Entertainment Awards’da (Dünya Ermeni Ödülü) En İyi Kadın Şarkıcı seçildi.
Global Arts International ve USArmenia’nın düzenlediği iki günlük etkinlik, dünyadaki Ermeni oyuncuları, şarkıcılarını “The Show” konser salonun çatı altında birleştirdi.
2012 yılında Moskova’da “Armenia Music Awards” törenine davet edilen ve “Magical Voice” (Büyüleyici Ses) dalında birincilik ödülü alan Sibil, aynı zamanda Türkiye’de ilk Ermenice klibi çeken sanatçı olma unvanını taşıyor.

Yazarın Tüm Yazıları