Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

EŞARP TALEBİM

Sevgili Ayşe,

26.05.2014 tarihinde “Eşarp Talebim” başlığı ile yazan bayana, kapandığında rahatlıkla giyebileceği birkaç parça kıyafet göndermek istiyorum.
İletişim bilgilerini iletirsen memnun olurum.

Sevgilerimle
Zuhal

CEVAP: Sevgili Zuhal, bilgileri sana iletildi. İyi ki senin gibi okur dostlarım var, harikasınız hepiniz. Öperim.

….

KIYAFET VE 23-24 NO.AYAKKABI İSTİYORUM

Ayşe Abla,
Benim 2 yaşında oğlum var, kıyafet ve ayakkabı istiyorum 23-24 no.
Sürekli hastanelerdeyiz onun ihtiyaçlarını karşılayabilmek için elimden geleni yaparım ama yetmiyor. Oyuncak dahi alamıyorum.
Bu yazıyı okuyan ve oğlunun küçülenleri varsa bir kenarda almak isterim.
Şimdiden Allah razı olsun.

Betül

Cevap: Sevgili Betül, öncelikle geçmiş olsun. Neden hastanedesiniz, onu yazmamışsın. Belki o konuda da yardımımız dokunurdu.
Eminim okur dostlarım oğluna giysi, ayakkabı ve oyuncak gönderecektir. Bilgilerini isteyen olursa hemen ileteceğim. Oğlunu da seni de öperim.

…..

Haberin Devamı

DOĞUMSAL KALP ANOMALİSİ

Ayşe canım günaydın,
Çanakkale’de yaşayan bir tanıdığımız için yardıma ihtiyaç var, çocuk doğduğundan beri kalp hastası kızcağızın babası da dayanamadı, öldü.
Çocuklara duyarlı olduğunu biliyorum, çevren çok geniş yardımcı olabilirsen çok sevinirim.
Kendine iyi bak, sevgiler.

“Kızım Gülce (5 yaşında); Doğumsal kalp anomalisi olan Fallot Tetralojisi (Kalbinde 4 farklı bozukluk) ile dünyaya merhaba dedi. 30 günlükken, kalbin beyne pıhtı atması nedeni ile sıkıntılar başladı. 10 aylıkken ilk kalp ameliyatı gerçekleştirildi ve kalbinden akciğerlerine giden damara yapay damar ilave edildi. Bir süre sonra kan pıhtılaşması nedeni ile yapay damar da tıkandı. 2,5 yaşında yapılan anjiyo sonuçlarına göre doktorlar, ikinci bir yapay damar takılmasının mümkün olmadığını belirttiler. Ve kızımın yaşama şansı olmadığına karar vererek “ameliyat edilmez” raporu ile taburcu ettiler. Bize söylenen; Gülce için yapılacak son çarenin, aynı anda Kalp ve akciğer nakli yapılması gerektiği idi. Ancak, tek donörden alınarak yapılan kalp ve akciğer nakli, bugüne kadar dünyada toplam 6 kere yapılmış olup 6 ameliyatın da başarısız olduğu da belirtildi. Kısaca, doktorlar kızım için yapacak bir şey olmadığına karar verdiler.
Bu olaydan kısa bir süre sonra (2011 Ekim’inde) eşimin çok genç yaşta vefatı ile tüm hayatım bir kez daha alt üst oldu. Her şeye rağmen mücadelemi bırakmadan kızımı bildiğim tüm cerrahlara götürmeye ve umut aramaya devam ettim.
Mayıs 2013’de Gülce 2. şant ameliyatını oldu (Gelişmeyen damarlara yapay damar ilave edildi). Bu ameliyat kızıma yaklaşık 1 sene daha yaşama şansı verdi.
Mart 2014’de geçirdiği havale nedeni ile hastaneye gittiğimizde Epilepsi ve Hipotermi teşhisi kondu.
Mayıs 2014’de tekrar anjiyo oldu ve yine tedavi edilmez kararı çıkması üzerine, Gülce’nin durumunu yakından takip eden doktorların aracılığı ile İsviçre Cenevre Üniversite Hastanesi bize yeni bir umut verdi. Yaklaşık 150.000 frank’a mal olacak ilk ameliyatın (ve umarım son olacak), Hastanenin yardım fonunun devreye girmesi ile 20.000 EURO karşılığında yapılabilme imkânı doğmuştur.
5 senelik kısacık hayatını mücadele ile geçiren Gülce’nin bu yaşam savaşına dâhil olmanızı diliyorum. Ekonomik durumum bu bedeli ve sonrasındaki olası ameliyat ve bakım bedellerini karşılayacak durumda değil.
Kızımın ameliyatına destek olabilecek can dostlarına ihtiyacımız var. Bize destek verecek kişilerin aşağıda verdiğim iletişim bilgilerinden bana ulaşmasını arzu ediyorum.
Nilay”

Semra

Haberin Devamı

CEVAP: Semra selam. Ne diyorsun ya? Of çok üzüldüm. Kendi kalp doktoruma yönlendireceğim sizi. Para da almaz. Yarın konuşacağım.
Okur dostlarımdan da yardımcı olmak isteyen olursa yönlendireceğim anneye. Sevgiler.

EŞARP TALEBİ

Merhaba,

Eşarp talebim rumuzlu okurunuza hesap numarası bildirmesi mümkün ise 50 TL göndermek isterim.
Ayrıca yardım eder misiniz rumuzlu okurunuza da yine 50 TL göndermek İsterim.
Ben çok fazla geliri olan biri değilim ama insan elindekileri paylaşmalı diye düşünüyorum.
Belki çok az bulacaksınız ama elimden ancak bu geliyor. Saygılarımla,

Yasemin

CEVAP: Sevgili Yasemin, bilgileri sana iletildi. İyi ki senin gibi okur dostlarım var, hiç de az değil, eminim 50TL ile beğendiği eşarbı alıp seve seve kullanacaktır, harikasın. Öperim.

SOMA İKİZLERİ

Haberin Devamı

Merhaba Ayşe Hanım,
19.05.2014 tarihli yazınızdaki Soma’da eşini kaybeden Seda Hanım ve ikizlerine yardım etmek istiyorum, ben de ikiz annesiyim ve Safranbolu Devlet Hastanesi’nde çalışan bir grup doktoruz, iletişim bilgilerini gönderirseniz seviniriz.
Rahşan

CEVAP: Sevgili Rahşan, ilgili okurumuzun verdiği telefon numarasına ulaşamadık, eğer bize yeniden bildirirse hemen size ileteceğiz. Arkadaşlarını ve seni kucaklayarak öperim.

….

EŞARP YARDIMI

Merhaba,

Aşağıdaki linkte bulunan eşarp yardımı ile ilgili bilgi vermenizi rica ederim.

http://sosyal.hurriyet.com.tr/Yazar/85/Ayse-Aral/15341/Yetis-Ayse

Elif

CEVAP: Sevgili Elif, bilgileri sana iletildi. SEVGİLER.

….

Haberin Devamı

KIYAFET YARDIMI İSTİYORUM

Merhabalar Sayın Ayşe Hanım,
Ben İlkokul mezunuyum, okutmadılar bizi maalesef ki bu içimi yakıyor.
Evli ve 3 kız çocuğu annesiyim … Eğitim Hastanesi’nde temizlik personeliyim. Asgari ücretle geçinmeye çalışıyorum, 3 kızım da okuyor. Zor şartlarda okutuyorum, çok şeylerden mahrum bırakmak zorunda kalıyorum. Mesela giyim alamıyorum, eskiden dostlar sağ olsun verirlerdi eh biraz bir şeyler, artık eskisi gibi kimseler bir şey vermez oldu. Kıyafete hiç para harcayamıyorum ki kiradayım. Eşim de ben de asgari ücretle geçiniyoruz tabii ki yine de Mevla’ya çok şükür ne mağdur insanlar var hayatta RABBİM onlara da yardım eylesin inşallah.
Sonra kızlarımı bir kafeye götürüp dondurma yediremedim, bir sinemaya götüremedim. Zaten sosyal hayat sıfır, pek arkadaşım da var diyemem yani Ayşe hanımcım kısacası kızlarıma kılık kıyafet istiyorum kullanılmışlardan da olabilir yeter ki giyilecek durumda olsunlar. Pantolonlar; gömlek; etek, ayakkabı, çanta vs vs gibi ne uygun görürseniz kabulümdür.
Şimdiden teşekkürü bir borç bilirim sağolun. Çok ince ve düşünceli bayansınız yüreğiniz de öyle hayatınız da ve iş yaşantınızda da büyük başarılar dilerim...
Haa bu arada ziyaretime de beklerim olur ya bir gün yolunuz düşerse gelmeye çalışın sizi ağırlamaktan zevk duyarım. Azıcık da havam olurdu ne yalan diyim. Sizi çok öpüyorum, görüşürüz inşallah.
Küçük kızım 7 yaşında, ortanca 12, büyük olansa 17 oldu. Bense 39 yaşındayım. Kendime de uygun görürseniz isterim kıyafet.
Havva

Haberin Devamı

CEVAP: Sevgili Havva, Aşağıdaki epostayı sana yönlendirdim, okur dostlarımdan başka yardımcı olmak isteyen olursa onları da yönlendireceğim sana. Yolum düşerse seve seve gelirim. Sevgiler.

…..

KİTAP VE KIYAFET YARDIMI

Merhaba Ayşe Hanım geçen yıl yazmış olduğunuz bir yazıyı okudum. Elimde 38-40 beden çok eskimemiş kıyafetler,10-15 adet de roman var. Ayrıca bir öğrenciye cüzi bir miktar da olsa parasal yardımda bulunmak istiyorum.
Yardımcı olabileceğim kişilere yönlendirirseniz çok mutlu olacağım.
Saygılar.
Özge

CEVAP: Sevgili Özge, bak tam da bir üstteki eposta senin için uygun olacak gibi. Bilgileri sana epostayla gönderiyorum. Sevgiler.

AŞAĞI TAŞLI İLKOKULU TAŞLI KÖYÜ ŞİRVAN/SİİRT

Merhabalar ben Siirt Şirvan Taşlı köyünde görev yapmaktayım.
Okulum birleştirilmiş sınıflı olup anasınıfı dâhil 80 öğrenci vardır. Her türlü kırtasiye malzemesine hikâye kitaplarına ve 4. sınıflar için 25 adet Türkçe sözlüğe ihtiyaç vardır.
Yardımcı olmak isteyen şahıs veya okul var mı acaba bilgi verirseniz çok iyi olur.
Ayrıca fotokopi makinesi ve yazıcı özelliği olan bir makineye de ihtiyacım var bilmiyorum çok mu fazla istekte bulundum ama mecburum...
Şimdiden teşekkür ederim.
Okulun telefon hattı yok kendi cep numaramı veriyorum. İHTİYAÇLARIMIZ
1) Her türlü kırtasiye malzemesi (80 öğrenci)
2)1-2-3-4. sınıflar için hikâye kitapları
3)4. sınıf için Türkçe sözlük (25 adet.)
4. Yazıcı-Fotokopi özelliği olan bir makine.
Okul Müdürü ve Sınıf Öğretmeni Samet ÖZDEMİR: 0542 827 60 11-(0543) 224 24 56
smt_5587@hotmail.com
Okul Sabit Telefon Numarası:Yok
Okul Açık Adresi: Aşağı Taşlı İlkokulu Taşlı Köyü Şirvan/Siirt

…..

Yetiş Ayşe’ye aaral@hurriyet.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Yetiş Ayşe’yle ilgili 1-2 küçük hatırlatma yapmak istiyorum. Yardım etmek isteyen okur dostlarım hangi tarihte yayınlanan, hangi başlıklı ve rumuzlu eposta ile ilgili bilgi istediklerini detaylı yazarlarsa bizim de cevap vermemiz kolaylaşmış olur. (mümkünse linkini de ekleyerek)

Yardım talep edenler de bana eposta gönderirken taleplerinizi daha detaylı yazarsanız yardım olasılıklarını arttırmış olursunuz. Örneğin kıyafet talep ediyorsanız kaç beden giydiğinizi ve boyunuzun uzun ya da kısa olup olmadığını, ne tür kıyafetleri tercih ettiğinizi (spor, kapalı, abiye, takım elbise vs), eklerseniz herkesin işi kolaylaşmış olur.

İsminizin yayınlanmasını istemiyorsanız kendinize bir rumuz seçmenizde de yarar var, gelen taleplerin kime geldiğinin anlaşılabilmesi açısından.

Hangi şehirde olduğunuzu eklemeniz de o şehirdekilerden yardım alma olasılığınızı arttıracaktır.
Epostalarınızı bana gönderirken Yetiş Ayşe konu başlığını yazmayı ve yazınızın yayınlanacağını düşünerek size uygun dille yazmanızı da rica edeceğim.

Son olarak lütfen “bu epostayı sadece sen oku diye yazdım, yayınlama” diyerek yardım talep etmeyin, okur dostlarımın desteği olmadan benim yardım etmem kolay olmuyor.
Kimliğinizi ortaya çıkarmayacak şekilde de kendinizi anlatabilirsiniz.

Epostalar yayına hazırlanırken zaten soyadları ve bazı kişisel bilgileri sansürlüyoruz.

Merak edenler için epostalar daha kolay okunabilmeleri ve anlaşılabilir olmaları için imla hataları ve sair bakımlardan da düzeltilip yayınlanıyor.
Epostalarınıza en geç bir sonraki Yetiş Ayşe yayın gününe kadar cevap vermeye gayret ediyoruz.


Yazarın Tüm Yazıları