Ankara koltuğuna İstanbul ihtimali

Türkiye genelinde, AK Parti Genel Merkezi’nin isteği doğrultusunda yaşanan istifaların en çarpıcısı kuşkusuz, Ankara İl Başkanı Murat Alparslan’ın istifası oldu.

Haberin Devamı

İl yönetimlerindeki ‘nezaket’ istifalarına sebep olarak 30 Mart yerel seçimlerindeki performans gösteriliyor.
Biz hem Ankara özeline bakalım hem de Alparslan’ın yerine ismi geçenleri sıralayalım.


* * *


Öncelikle Alparslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le koordineli bir dönem yaşamadı.
Hatta Gökçek’in adaylığının ilanından önce yapılan temayül yoklamasında kendi isminin de listeye yazılması, ‘AK Parti içindeki Gökçek muhalifleriyle birlikte hareket ediyor’ iddialarını gündeme getirdi.
30 Mart seçimleri öncesi süreçte de teşkilat bazlı çok etkin bir dönem geçiremeyen Alparslan’la ilgili genel memnuniyetsizlik son dönemde daha çok gündeme getirildi.
Ayrıca Alparslan’la ilgili bazı ‘derin’ iddialar konuşulsa da, ‘Gidenin ardından konuşmak kolaydır’ tabusuyla örtüştüğü için onlara girmemekte fayda var.

Haberin Devamı


* * *


Gelelim Alparslan’ın koltuğuna kimin oturacağına.
İstifayla birlikte kulislere düşen ilk isim Ayhan Yılmaz oldu. Yılmaz, uzun süre Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekilliği yapmıştı. Aynı zamanda il başkan yardımcısı da olan Yılmaz, 2014 seçimlerinde meclis üyeliğine aday olmadı. Teşkilatın da sevdiği isim olan Yılmaz’ın önünde iki engel görünüyor.
* ‘Üniversite mezunu olmalı’ kriterine uymaması.
*Gökçek’le uzun süre yol arkadaşlığı yapmış Yılmaz’a Gökçek karşıtlarının defansı.


* * *


Geçen dönem milletvekili adayı olan Ankara İl Gençlik Kolları eski Başkanı Orhan Yeğin’in de ismi geçerken, HAS Parti ekibi Mustafa Çetin’in il başkanı olması için bastırıyor.
Gençlik Kolları eski Genel Başkanı İsmail Karaosmanoğlu da adı il başkanlığı için geçenlerden.
Murat Köse ve Nail Çimen’in de isminin geçtiği il başkanlığıyla ilgili konuştuğum AK Parti’li bir yöneticinin tespitleri ise hayli çarpıcı:

Haberin Devamı

“Ankara’daki teşkilatla bağlantısı olmamasına ve bazı isimlerle organik bağının bulunmamasına dikkat edilecek. 2015 genel, 2019 yerel seçimlerine yeni başkanla gidilecek. Bu nedenle İstanbul orijinli ve genç bir ismin başkan olma olasılığı çok kuvvetli.”

İl başkanının yanı sıra başta Altındağ, Keçiören, Yenimahalle’nin de aralarında bulunduğu 15 ilçe başkanının istifasının istendiği iddiaları, ‘yeniden dizayn ve Ankara’yla bağlantısız bir isim’ ihtimalini güçlendiriyor.

Yazarın Tüm Yazıları