İran keşif uçağından hava sahası ihlali

Güncelleme Tarihi:

İran keşif uçağından hava sahası ihlali
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2014 14:48

Genelkurmay Başkanlığı tarafından, İran'a ait bir adet keşif uçağının, Iğdır'ın güneydoğusunda bir dakika 20 saniye süre ile hava sahasını ihlal ettiği, iki adet F-16 uçağının bölgeye intikali ile hava sahasını terk ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi. Buna göre dün, Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'nun faaliyetleri kapsamında, TCG Gediz, TCG Oruçreis, TCG Heybeliada ve TCG YB. K.Güngör Dar Es Selam/Tanzanya liman ziyaretine devam edildi.


20 Mayıs 2014 - 1 Haziran 2014 tarihleri arasında Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'de toplam 53 gemi ve 17 deniz-hava unsurunun iştirakiyle icra edilen Beyaz Fırtına 2014 Tatbikatı kapsamında planlı faaliyetler tamamlandı, birlikler üs ve limanlara intikale başladı.


TCG Gökçeada NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2, Okyanus Kalkanı Harekâtı kapsamında Aden Körfezi'nde deniz haydutluğu ile mücadele görevi sürdürüldü.


TCG Akçay NATO Daimi MKT Görev Grubu-2 faaliyetleri kapsamında Tunus liman ziyaretine, TCG Fatih ABD Davet Tatbikatı Phoenix Express 2014 kapsamında deniz eğitimlerine, TCG C.G.Hasan Paşa ve TCG S. Mehmet Paşa Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin açık deniz eğitimleri kapsamında Çanakkale liman ziyaretine devam edildi.

Haberin Devamı


TCG Atak Birleşmiş Milletler UNIFIL Harekatı kapsamında Mersin liman ziyaretine devam edildi. Diğer harekat eğitim faaliyetleri kapsamında toplam beş gemi seyir icra edildi.


Hava Kuvvetleri Komutanlığının faaliyetleri


Dört adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildi.


İran'a ait bir adet keşif uçağı, Iğdır'ın güneydoğusunda bir dakika 20 saniye süre ile hava sahamızı ihlal etti, iki adet F-16 uçağının bölgeye intikali ile hava sahamızı terk etti.


Sahil Güvenlik Komutanlığının faaliyetleri


Dört adet bot ile Türkiye-Suriye deniz hududunda karakol görevi icra edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!