Muhammed için yürüdüler

Güncelleme Tarihi:

Muhammed için yürüdüler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2014 16:02

Almanya'nın Velbert kentinde yaşayan İsmail ve Müberra Oral çiftinin 5 aylık bebeği Muhammed Oral'ı aileden alıp koruyucu aileye veren Alman Gençlik Dairesi'ni, binlerce kişi protesto etti.

Haberin Devamı

Almanya'da Türklere yönelik sosyal ve kültürel faaliyetler yapan Umut Yıldızı Derneği öncülüğünde, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD), İslam Toplumu Milli Görüş (İGMG), Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DTİB) ve Şems Derneği'nin desteğiyle eylem düzenlendi. Oral ailesine destek için düzenlenen yürüyüşe, yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Muhammed için yürüdüler


Velbert Belediyesi önünde toplanan ve ellerinde Gençlik Dairesi'ni kınayan Türkçe ve Almanca pankartlar taşıyan kalabalık, belediye binası önündeki konuşmaların ardından Alman polisi eşliğinde gençlik dairesi binasına doğru yürüyerek seslerini duyurmaya çalıştı.

Gençlik Dairesi tarafından daha önce çocukları alınan ancak geri verilen ve mahkeme süreci devam eden aileler de Oral çiftine destek için yürüyüşe katıldı.

Muhammed için yürüdüler


Alman Gençlik Dairesi'nin çocukları ailelerden almasını protesto etmek amacıyla Umut Yıldızı Derneği Başkanı Kamil Altay, bebeğin anne ve babası ve daha önce çocuğu alınan ancak geri verilen bir ailenin babası ile belediye binası önünde 4 güvercini havaya bıraktı.

GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI

Bebeğin babası İsmail Oral, basına yaptığı açıklamada, kendilerine destek veren herkese teşekkür ederken göz yaşlarını tutamadı.
Muhammed için yürüdüler


Herkesin kendi masumluklarına inandığını ancak Gençlik Dairesi'nin inanmadığını ifade eden baba Oral, "Bizi haksız yere çocuğumuzdan mahrum ettiler. Ne diyeceğimiz bilmiyoruz, çok yardım istedik. Türk makamlarından ve özellikle Alman makamlarından yardım istiyoruz. Acımız çok derin" diye konuştu.

Çocuğunu iki haftadır görmediğini belirten Oral, "Çocuğumu çok özlüyorum. Kopardılar bizden. Şu an nerede bilmiyoruz bile. Mahkemeye güveniyoruz. Mahkeme 5 Haziran'da olacak. Mahkemede hakim bizim suçsuzluğumuza inanır inşallah ve çocuğumuzu bize verir diye dua ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Baba Oral, Gençlik Dairesi'nin haftada sadece 2 sefer 1 saat süreyle çocuklarını görmelerine müsaade ettiğini, çocuğunun sağlık durumunda da sorun olduğunu belirtti.

Bebeğin annesi Müberra Oral da "Acımız büyük ama biz birşey yapmadık. Yüzde yüz eminim ki hakim de bize inanacak. Yavrumuzu bize geri verecek. Herkes burada Muhammed için toplandı. Haftaya cuma günü inşallah yavrumuz evde olacak" dedi.

"İnşallah bu son olur. Dokundukları bu son çocuk olur" diyen anne Oral, çocuklarını iki kez görebildiklerini, iki haftadır gözlerine uyku girmediğini söyledi.

Haberin Devamı

"4 BİN 181 ÇOCUK ZARAR GÖRDÜ"

Umut Yıldızı Derneği Başkanı Altay da olaysız biten yürüyüşün ardından Gençlik Dairesi önünde yaptığı açıklamada, Almanya genelinde 1995-2012 yıllarında 551 bin 962 çocuğun Gençlik Dairesi tarafından koruma altına alındığını söyledi. Koruma altına alınan çocukların ne kadarının göçmen olduğunun bilinmediğini ve göçmen çocukların Alman vatandaşı olarak kayıtlara geçtiğine işaret eden Altay, "Bu çocukların kaçı üniversiteye gitmiş, kaçı meslek sahibi olmuş veya kaçı suça karışmış bilinmemekte, bu konuda bir istatistik yok. 2012 yılında Gençlik Dairesi korumasındaki 4 bin 181 çocuk zarar gördü" şeklinde konuştu.

Gençlik Dairesi koruması altındaki göçmen çocukların aileleriyle ana dilinde görüşmelerinin de yasak olduğuna dikkati çeken Altay, mahkemelerin atadığı bilirkişilerin kültürünü tanımadığı ailelere birkaç saat görüşüp yüzlerce sayfa rapor hazırlayarak çocukların aileleriyle bağlarını koparabildiklerini vurguladı.

Almanya'nın Velbert kentinde yaşayan İsmail ve Müberra Oral çiftinin 5 aylık bebeği Muhammed, rahatsızlanarak götürüldüğü hastanede doktorların şiddet gördüğünü iddia etmesi üzerine Alman Gençlik Dairesi tarafından ailesinden alınarak koruyucu aileye verilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!