Mahalle atağı

Güncelleme Tarihi:

Mahalle atağı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2014 01:26

TÜRKERLER İnşaat, Ankara’da başlattığı mahalle konseptine İstanbul ve İzmir’de devam edecek. Dört duvarla kapalı bir site yerine mahalle kültürü tercih edilen gayrimenkul projeleri ‘Mahall’ markasıyla hayata geçecek.

Haberin Devamı

ANKARA’DA hayata geçirdiği Mahall Ankara projesi ilgiyle karşılanan Türkerler İnşaat 3 büyük ilde mahalle kurmaya karar verdi. Geçtiğimiz yılın sonuna doğru Başkent’teki Mahall Ankara projesine başladıklarını ifade eden Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, TOKİ’den hasılat paylaşımıyla aldıkları projeden 1 milyar lira gelir beklediklerini söyledi. Kazım Türker, konut, otel, ofis, mağaza ve city suitlerden oluşan projenin yüzde 30’unu sattıklarını ve projeyi 2015 sonunda tamamlamayı planladıkları söyledi.

İZMİR’DEN 1 MİLYAR BEKLİYOR

Kazım Türkeri İzmir’de Halkapınar’da yeni bir projeye başladıklarını açıkladı. Alsancak’a yakın bölgede 45 bin metrekarelik araziyi Özelleştirme İdaresi’nden geçen yılın sonlarına doğru 80 milyon dolara satın aldıklarını ifade eden Türker, mimar Nevzat Sayın’ın konsept proje çalışmalarını yaptığını belirtti. 170 bin metrekare satılabilir alan sahip projede konut, rezidans, ofis, otel ve ticari birimlere yer vereceklerini söyleyen Türker, projeden 1 milyar lira gelir beklediklerini ve satışlara eylülde başlayacaklarını kaydetti.

Haberin Devamı

KAZDIKÇA ŞARAP ŞİŞESİ ÇIKTI

İzmir Mahall projesini eski tekel, bira ve şarap fabrikalarının arsasında hayata geçtiğini belirten Türker, “Zaten toprağı kazdıkça şişeler çıkmaya başladı. Bunları koruyacak bir müze yapacağız. Arsada 5 bin metrekareye oturan ve 15 bin metrekarelik kapalı olan eski fabrika binasını gerekli onayları alarak aslına uygun olarak yapacağız” dedi. Türker, 190 metre yükseklikte olmasını bekledikleri proje bünyesinde kongre merkezi ile kültür-sanat merkezi yapacaklarını ifade etti.

ANKARA’YA 2. MAHALLE

Ankara’da ikinci Mahall projesini yapacaklarını açıklayan Türker, “Çukurambar’da 54 bin metrekarelik arazide 1 milyar lira hasılat bekledikleri projenin satışına eylülde başlayacağız. Yine mahalle kültürünü yaşatacak projede konut ve ofislerle cadde mağazaları yer alacak” dedi.

180 metreye helikopter pisti

KAZIM Türker, İstanbul’da Zincirlikuyu’daki Çiftçiler Towers’a devam ettiklerini belirterek, 2 yıl önce çalışmaları başlayan projenin yüzde 60’ını sattıklarını söyledi. Ankara’dan çok sayıda yatırımcının alım yaptığı projenin 300 bin metrekarelik inşaat alanından oluştuğunu anlatan Türker, “22 dönüm arazide inşaat yapıyoruz. Çelik ve betonarme karışımı bir bina ile Türkiye’nin en teknolojik inşaatını inşa ediyoruz” dedi. Projeden metroya direk bağlantı sağlanacağını belirten Türker, “Projede ofis ve konutların yanı sıra AVM olacak. Konutları metrekaresini 7 ile 14 bin dolar arasındaki fiyatlardan satıyoruz. 180 metre yükseğe çıkacak projenin tepesinde 2 tane helikopter pisti olacak. Proje 2016 Haziran’da bitecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dönüşüme girecek

TÜRKERLER İnşaat, önümüzdeki yıllarda İstanbul’daki yatırımlarını arttıracak. Kazım Türker, İstanbul’da yeni proje arayışlarının devam ettiğini belirterek, bu kapsamda Kartal ve Gaziosmanpaşa gibi yerlerde görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Enerji ve sağlık
yatırımları yolda


KAZIM Türker, inşaatın yanı sıra enerji ve sağlık sektöründe de yatırımlarının bulunduğunu söyledi. İzmir’de Kirazlı, Ödemiş ve Tire’de rüzgar santralleri kuracaklarını dile getiren Türker, Manisa Alaşehir’de ise jeotermal enerji santrali açacaklarını söyledi. İzmir Bayraklı’da kamu özel sektör ortaklığıyla şehir hastanesinin temelini attıklarını dile getiren Türker, “Kamu özel sektör ortaklığıyla şehir hastanelerine yatırım yapıyoruz. 500 milyon euro yatırımlık İzmir’in yanı sıra İzmit’te de 500 milyon Euro yatırımla Gama Holding ile bu yatırımları üstleniyoruz. Ankara’da Etlik’te de İtalyan Astaldi ile 1 milyar Euro yatırımla şehir hastanesi kuracağız. Bu yatırımları biz üstleneceğiz ve 25 yıl boyunca devlete kiraya vereceğiz”
diye konuştu.


TOKİ, 34 ilde taşınmaz satıyor

Haberin Devamı

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ) mülkiyetinde bulunan 144 işyeri ile 36 konut, açık artırma ile satışa çıktı. 34 ilde, 180 adet taşınmazı açık artırma usulü ile satışa çıkaran kurum için Turyap, İstanbul’da müzayedede düzenledi. TOKİ’nin Ankara Bilkent’teki merkez binasından da canlı bağlantı yapılarak teklifler alındı. İnternet üzerinden canlı yayınlanan müzayedeye www.turyap.com.tr adresinden de taşınmazlar için teklif verildi. Müzayedede katılımcılar en yoğun ilgiyi Bursa Gürsu’daki ticaret merkezine gösterirken, bölgede bulunan 7 adet dükkanın hepsine teklif geldi. 75 bin TL’den satışa çıkarılan dükkanlara en yüksek 360 bin TL teklif verilirken aynı bölgede bulanan ve 200 bin TL muhammen bedelle satışa sunulan dükkan müzayedenin en değerli taşınmazı oldu en 790 bin TL teklif aldı. Açık artırmaya sunulan 180 parça taşınmazın 41’ine toplam 7.181.000 TL teklif verildi. Müzayedede teklif alınmayan taşınmazlar için 3 Haziran 2014 akşamına kadar teklif verilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!