Kulise daldık, bitiremedikleri üniversiteleri sorduk

Güncelleme Tarihi:

Kulise daldık, bitiremedikleri üniversiteleri sorduk
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2014 16:48

Kolpa’nın, Mercedes-Benz sponsorluğunda “Travego Firarda Üniversite Konserleri” ile üniversite turnesindeki ilk durağı Trakya Üniversitesi’ydi. Geçtiğimiz Ocak ayında “Aşk ve Hayat Hakkında” albümünü yayınlayan grubun konser öncesi kulisine dalıp bir türlü bitiremedikleri üniversite hayatlarını konuştuk.

Haberin Devamı

Kuliste ilk konumuz grup üyelerinin hangi üniversitelerde okuduğu. Grubun gitaristi Cenk’in Kocaeli Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği, davulcu Samuray’ın ilk başta Dokuz Eylül Üniversitesi Fransızca Bölümü, ardından Açık Öğretim Fakültesi’nden Uluslararası İlişkiler, daha sonra İstanbul Üniversitesi Latin Dili ve Edebiyatı’nın yanı sıra Sosyoloji Bölümü’nü, grubun aynı zamanda menajerliğini yapan bas gitarist Bora’nın İstanbul Teknik Üniversitesi Şehir Planlama Bölümü’nü, vokalist Barış’ın da Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği Bölümü’nü müzik uğruna yarım bıraktığını öğreniyoruz. Haliyle konuya merakımız daha da artıyor.

Üniversiteleri neden bitiremediniz?

Cenk: Müzik yapmayı kafaya takmıştım. Üniversiteden önce de üniversiteyi kazanayım da ben yine müzikle uğraşırım diyordum. Öyle de oldu.

Samuray: Müzikten dolayı üniversite okumakta hep kararsız kaldım. O yüzden o kadar farklı bölümlere kaydımı yaptırıp hiçbirine gitmedim. Okusam belki ek bir iş getirisi olacaktı bana. Fakat açıkça söylemem gerekirse 6-7 senemi müzikten daha az zevk alacağım bir işte geçirmek istemedim.

Barış: Ben ilk iki sene düzenli gittim üniversiteye. Notlarım da iyiydi ama daha sonra müzik ağır basınca hayatımda, üniversite geri planda kaldı.

Bora: Ben hep medya ile ilgili bir eğitim almak istiyordum. Lisede sayısal bölümü seçtiğim için öyle bir bölüme giremedim. İstanbul’da puanımın tuttuğu en makul bölüm İTÜ Şehir Planlama Bölümü’ydü. Ona kaydoldum. Harika bir öğrenci olduğum söylenemez. İlk seneden itibaren çalışmaya ve menajerlik yapmaya başladım.

Haberin Devamı

RÖPORTAJIN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!