CHP liderinin uçağı neden rötar yaptı

Güncelleme Tarihi:

CHP liderinin uçağı neden rötar yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2014 14:13

İSTANBUL’dan Ankara’ya gitmek için bindikleri THY uçağında iki saat kalkış için bekleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekteri Gürsel Tekin ile bazı partililerin konuyla ilgili sıkıntı ve şikayetleri üzerine Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yazılı bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

DHMİ yaptığı yazılı açıklamada uçağın kalkış saatinden yarım saat geç motor çalıştırdığını 17. sırada beklerken yakıt sorunu nedeniyle pilotun geri dönerek uçağa yakıt aldırdığını belirterek şöyle denildi:

"29 Mayıs 2014 tarihli İstanbul Ankara Seferinde meydana gelen gecikme nedeniyle aşağıdaki açıklamaya gerek görülmüştür. THY’nin TK-2154 sefer sayılı İstanbul’dan Ankara’ya gidecek olan uçağı, 14:30’da Kuleden motor çalıştırma müsaadesi istemiş ve müsaade hemen verilerek uçak 14:41’de taxi’ye başlamıştır. 17.sırada olan TK-2154’ün, önündeki iki uçağın farklı problemler sebebiyle (uyuşturucu şüphesi ve teknik arıza) aprona geri dönme talebi, arkasında bulunan tüm uçakları geciktirmiştir.

Bahse konu uçak 15:03’te yakıt sorunu nedeniyle park yerine dönme talebini iletmiş ve 15:16’da park ederek yakıt ikmaline başlamıştır. 16:07’de tekrar motor çalıştırma izni isteyerek 6.sırada taxi’ye başlamış ve 16:28’de kalkış yapmıştır.

Atatürk Havalimanındaki sürekli artan trafiğe rağmen, gerekli önlemleri titizlikle alarak gecikmeleri asgariye indirmek için yoğun çaba gösteren ve bunda başarılı olan DHMİ olarak, elimizde olmayan nedenlerle meydana gelen gecikmeden ötürü üzüntülerimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz"


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!