Yepyeni bir müzik festivali

6-7 Haziran’da İstanbul’da yepyeni bir festival gerçekleştirilecek. Esen Entertainment’ın düzenlediği %100 Fest ile İstanbul iki gün boyunca birbirinden büyük grup ve sanatçıları ağırlayacak.

Haberin Devamı

Yepyeni bir müzik festivali

KüçükÇiftlik Parkı’nda düzenlenecek olan %100 Fest’in programına göre 6 Haziran Cuma günü öğlen başlayan festivalde,Gren ile başlayacak olan konserlerde sırasıyla Özge Fışkın, Melis Danişmend, Malt, Foma akşam saatlerine kadar festival alanını dolduran müzik severleri ısıtacak.

Yepyeni bir müzik festivali

Festivalin Cuma günkü ayağında akşam sahne alacak olan Mor ve Ötesi’nden sonra Kaiser Chiefs sahnede olacak. Kaiser Chief’in önceki aylarda çıkarttıkları son albümü ‘Education, Education, Education & War’ u canlı performanslarıyla izlemek harika olacak. Kaiser Cheifs’ten sonra festivalin ilk günkü headliner’ı Soundgarden %100 Fest’deki performansıyla Cuma günkü konserleri tamamlamış olacak.

Haberin Devamı

Yepyeni bir müzik festivali

Festivalde cumartesi günü ilk güne göre nispeten daha elektronik temada hazırlanmış. Öğlen başlayan festivalin ikinci gününde ilk konser Narda Afrika’nın olacak.SırasıylaThe Away Days, Ceylan Ertem, Rebel Moves, Wild Beasts, Ceza günü akşama bağlarken Trentmoller canlı performansıyla sahnede olacak.En son Kuruçeşme Arena’da izlediğim Massive Attack konserini hatırlıyorum da, konserden sonraki etkiyle birkaç gün boyunca Massive Attack dinlemeye devam etmiştim. %100 Fest’in kapanışını Massive Attack ile yapılıyor olmasına bu yüzden ayrıca sevindim. Eğer Massive Attack’i önceki konserlerinde İstanbul’da izlemediyseniz, sadece bu konser bile Cumartesi günü için daha iyi bir alternatif plan bırakmıyor.

THE AWAY DAYS’TEN YENİ KLİP

Yepyeni bir müzik festivali

Geçtiğimiz haftalarda yayınladıkları yeni single çalışmaları ‘Your Colour’ kliplendi. Grubun vokali Oğuz Can Özer’ın yönetmenliğini yaptığı klip geçtiğimiz hafta yayınlandıktan sonra sosyal medyada da büyük ilgi gördü. Küçük bir not, Partapart Records tarafından yayınlanacak olan single 9 Haziran’dan itibaren İtunes üzerinden satışa sunuluyor. Yurt dışında da büyük ilgi gören The Away Days’i eğer hala canlı izlemediyseniz, haftaya %100 Fest’teki performanslarını kaçırmayın derim.

Haberin Devamı

REZO- DANS DENEYİMİ

Kendi adıma elimden geldiğince sanatın farklı kollarındaki performansları takip etmek çok hoşuma gidiyor. Önceden izlediğim Burak Onur Erdem’in koro şefliğini yaptığı Rezonans korosunun konserinden aldığım pozitif etki sayesinde bir sonraki performanslarını merakla bekliyordum.

Bu merakla hafta Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri kapsamında Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde Rezo-Dans etkinliğine gittim.

Yepyeni bir müzik festivali

Çağdaş koro müziğiyle modern dansın birleştiği bu orijinal etkinlikte tüm biletler günler öncesinde tükenmişti. İlgi bu kadar çok olunca haliyle performansı da daha büyük merakla bekliyorsunuz.70 dakikalık konser ve dans gösterisi boyunca sahnedeki modern dans sanatçılarının performanslarını izlerken, bir yandan da koronun seslendirdiği Eric Whitacre’ın eserleri gerçekten muhteşemdi. Diğer yandan Hasan Uçarsu’nun ilk kez seslendirilen yeni eseri de geceye gerçekten ayrı bir anlam kattı. Özellikle Soma’daki faciada hayatını kaybedenleri andıkları eserde koreograf Önder Çevik ve Korhan Başaran’ın imzasıyla dans performansları muhteşemdi.

Haberin Devamı

Hem göze hem kulağa hitap eden böylesi bir organizasyondan sonra Rezonans’ın bir sonraki etkinliğini gerçekten merak ediyorum. İlgilenenler için koroya dair daha fazla bilgiweb sayfalarında mevcut http://www.rzns.org/ .

COLDPLAY – GHOST STORIES

Yepyeni bir müzik festivali

Coldplay’in 6. stüdyo albümü ‘Ghost Stories’ önceki hafta yayınlandı. Albümde grup alıştığı prodüktörleri Jon Hopkins, Rik Simpson ‘ın yanında ilk defa Adele’in büyük başarı yakaladığı ‘21’ albümünün de prodüktörü olan Paul Epworth ile çalışmışlar.

‘Parachutes’ ve ‘A Rush Of Blood To The Head’ albümlerinden sonra çıkarttıkları her albümde tarzlarına yeni bir tat katan ekip, yenilik bir şeyler denemekten bıkmadııklarını bu albümde de ispatlar nitelikte bir iş çıkartmışlar. Albümün çıkmasına yakın evliliği hakkında önemli kararlar alan Chris Martin,Gwyneth Paltrow ile ayrılıklarını medyaya açıklayarak magazin basınını da alevlendirmiş oldu. Aslında çok ucuz bir PR taktiği olsa da, sanatçıların özel hayatlarıyla ilgili çalkantılar ne hikmetse albüm çıkışına da denk geldi mi, bu işler daha da bir dikkat çekici oluyor. Diğer yandan albüm ile ilgili detaylara ulaşınca anlaşılıyor ki, son 2 yıldır Martin özel hayatındaki yaşadığı sıkıntıları bu albümle dile getirmiş.

Haberin Devamı

Chris Martin ilk defa bu albümde farklı bir üretim süreci geçirdiklerini açıklamış. Genelde önceki albümlerde Martin sözleri yazar, stüdyoda grupla birlikte şarkıyı ortaya çıkartıp tamamlarlarmış.

Yepyeni bir müzik festivali

İngiliz ekip bu sefer şarkıların çoğunu sıfırdan, özellikle melodiler üzerine sözleri yazarak ortaya çıkartmışlar. Albüm, geçmişte yaşadıkları olayların birer hayalet gibi onları takip etmesi, şimdiki zamana ve geleceğe etkisiyle alakalı olduğunu düşündükleri içinGhost Stories’ adını almış.

Stüdyoda bir bas riff’inden ortaya çıkan ‘Magic’ albümün ilk single çalışması olurken, belki de benim için albümün en güzel ve orijinal şarkısı olan ‘Midnight’ ikinici single olarak Mart ayında yayınlandı. Albümün çıkışına yakın piyasaya sürdükleri ve Avicii ile çalıştıkları ‘ A Sky Full Of Stars’ Coldplay’in bu albüm için alışılmışın dışında bir proje ile geri geldiğinin en büyük kanıtı.

Haberin Devamı

Yeni albüm için tek üzücü kısım 6 konserlik mini bir turne yapacak olmaları ve bu turne kapsamında Türkiye’ye yine uğramamaları. Grup hayranlarına geçtiğimiz haftalarda küçük de bir oyun düzenledi. Albümün isminden yola çıkarak, bir çeşit hazine avı gibi 9 şehirdeki kütüphanelerde hayalet hikâyeleri olan kitaplarının içine, albümdeki 9 şarkının sözlerini saklamışlar. Twitter üzerinden sözlerin gizlendiği kütüphanelere ve şehirlere dair ipucu veren ekip, bir kitabın içine Londra’daki Royal Albert Hall konseri için bilet koymayı da ihmal etmemişler.

Grubun 6. albümü benim için son iki albümlerine nazaran en çok dinlediğim Coldplay albümü oldu. Albümün genel konsepti ve şarkıların farklılığı yenilik denemekten çekinmeyen Coldplay için bu sefer amacına ulaşmış. Elbette yeni albüm bir ‘Parachutes’ değil ama hep aynı tarzda da şarkı yapmaları onları çok sıradanlaştıracağı için, böyle cesur işler benim için daha değerli oluyor.

YILDIZLAR:

Always In My Head

Ink

Another’s Arms (Albümde benim için en ilginç şarkılardan biri)

OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ:

Midnight (Albümün incisidir, sadece Midnight ile bile bu albüm benim için tamamdır)

A Sky Full Of Stars (Avicii ile çalıştıklarını duyduğumda itiraf etmeliyim korkmuştum. Ama ortaya çıkan şarkı bu endişeleri yok edecek nitelikte. Şarkıyı ne zaman dinlesem içimde bir enerji ve neşe patlaması oluyor.)

Yazarın Tüm Yazıları