Ankara'da işçilere polis müdahalesi

Güncelleme Tarihi:

Ankarada işçilere polis müdahalesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2014 11:38

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın girişindeki demir korkuluklarına kendilerini zincirleyen Yatağan işçilerine polis biber gazıyla müdahale etti. 15 işçi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Kurtuluş Parkı'nda uzun süredir özelleştirme karşıtı eylem yapan Yatağan işçileri öğle saatlerinde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na geldi.

İşçiler burada kendilerine bakanlığın demir korkuluklarına zincirledi. ‘Yatağan Soma olmayacak’, ‘İş cinayetleri önlensin, özelleştirmeye, taşeronlaşmaya hayır’ döviz ve pankartları açtı. ‘Soma’nın hesabı sorulacak’ sloganları attı.

Grup adına yapılan açıklamada Soma’da hayatını kaybeden 301 maden şehidinin anıldığına dikkat çekilerek, “İş kazası kaza olmaktan çıkarılmalıdır. Taşeronda çalışma ölümden başka bir şey getirmedi. Soma’da yaşananlar özelleştirmenin ve taşeronlaşmanın kara yüzünü bir daha gösterdi. Vermiş olduğumuz mücadelemiz Soma’da yaşananlardan dolayı bir daha haklılığımızı ortaya koydu ve bizim neden bu onurlu mücadeleyi yaptığımız ortaya çıktı. " denildi.

Haberin Devamı

Açıklamanın ardından emniyet güçleri grubun dağılması yönünde uyarıda bulundu. Bakanlık önünde 1 saat oturma eylemi yapacaklarını belirten işçiler, polisin uyarısını dikkate almadı. Ekipler, gruba iki dakika süre verdi. Eylemcilerin dağılmaması üzerine Çevik Kuvvet ekipleri işçilerin etrafına sardı. Gruba biber gazıyla müdahalede bulundu. Bazı işçiler gazın etkisiyle bakanlık önünden ayrıldı. Korkuluklara kendilerini zincirleyen işçilerin zincirleri demir kesme makasıyla kesildi. Bakanlık önünden ayrılmak istemeyen işçiler güçlükle gözaltına alındı. Polis aracına götürülen işçiler slogan atmayı sürdürdü. Gözaltına alınan 15 işçi karakola götürüldü.

Gruptan ayrılan diğer işçiler ise Kızılay istikametine yürüyüşe geçti. Emniyet güçleri başlarında kask, üzerlerinde önlük ve ellerinde döviz bulunan eylemcilerin bu şekilde yürüyüşüne izin vermedi. Yapılan görüşmeler sonucunda üzerlerindeki malzemeleri ağaç dibine bırakan işçilerin geçişine izin verildi.

Ankarada işçilere polis müdahalesi
YATAĞAN İŞÇİLERİNE MÜDAHALE

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!