Sürücüler dikkat! ‘Harf düşebilir’

Okur M. Yıldız, Gimat’ın önündeki Ali Semerkandi Alt Geçidi’nin düşen ve her defasında sürücüler için risk taşıyan harflerine dikkat çekiyor. Haklı da....

Haberin Devamı

Sürücüler dikkat ‘Harf düşebilir’
* Ya işçilikte bir sıkıntı var, ya da kullanılan malzemede.
* Sağlam, kalıcı işlere hasretiz. Harıl harıl yap-boz, boz-yap. (Yol, asfalt, alt yapı, kaldırım, tretuvar, alt geçit, üst geçit, asansör, yürüyen merdiven...)
* Ali Semerkandi Alt Geçidi’nin 8 harfi düşmüş. Bu da alttan geçen araçlar için 8 kez tehlike demek.
* AOÇ Alt Geçidi’ndeki ‘A’ harfinin eksik olması Başkent’te krize yol açmış, konu TBMM’ye taşındığında Büyükşehir Belediyesi yetkilileri birilerinin kasıtlı olarak ‘A’ harfini 11 kez söktüğünü söylemişti.
* Ali Semerkandi’nin eksik olan ‘L, E, R, A, L, T, E ve D’ harfleri birilerince kasıtlı sökülmemişse:
Sürücüler dikkat!
Harf düşebilir...

Haberin Devamı

HAFTANIN FOTOĞRAFI

ADI MODERN KENDİ BARAKA

Sürücüler dikkat ‘Harf düşebilir’

Ankara’nın merkezi Ulus’ta, 24 Aralık 2003 günü 2 saat içinde 232 iş yerinin küle döndüğü Modern Çarşı’dan geriye, bölgenin hemen yanında yer alan ‘Modern Taksi Durağı’ kaldı. Ancak durak, adının aksine modern bir yapıdan çok, derme çatma barakayı andırıyor. Görüntü kirliliğinden başka hiçbir şeye yaramayan bu durağın yenilenerek, ismine uygun ‘modern’ bir hale getirilmesi gerekir. En azından Modern Çarşı’nın hatrına...
Ali MELETLİ

ALO ‘521’ ŞİKAYETİM VAR

Eryaman’ı, Eskişehir Yolu üzerinden şehir merkezine bağlayan 521 no’lu hattaki özel halk otobüslerinden şikayetçiyim.
* Birçoğunun hali içler acısı. Bu hurdalarla Avrupa’da değil insan, eşya bile taşımazlar.
* Yolcu kapmak için her yolu mübah sayıp, insan canını tehlikeye atıyorlar.
* Trafik kuralı ihlallerinin haddi hesabı yok.
* Duraklarda uzun beklemek, sefer aralarını uzatmak, huzur bozmak, trafik terörü yaratmak, kavgalar, gürültüler...
Büyükşehir Belediyesi kontrolündeki özel halk otobüsleri, toplu taşımaya katkıdan ziyade, toplum huzurunu bozmada emsalsizler. Yetkililer uyuyor mu, Ankaralının hayatı bu kadar mı ucuz?
Metin ALTAY

Haberin Devamı

Lambasız kavşakta trafik kaosu

Sürücüler dikkat ‘Harf düşebilir’

Batıkent-Yenibatı Mahallesi Başkent Bulvarı-2066. Sokak kesişimindeki kavşağa, (Batıkent-Sincan metro hattının Botanik durağı kavşağı olarak da anılmaktadır) acilen trafik lambası gerekiyor. Kavşakta sık sık ağır hasarlı trafik kazaları meydana geliyor. Trafiğin yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde bu kavşakta tam bir kaos yaşanıyor. Büyükşehir Belediyesi Mavi Masa’ya başvurum oldu fakat henüz bir yanıt alamadık. Bu tehlike göz ardı edilmemeli.
Savaş YEŞİLBAŞ

KISA KISA

* Turan Güneş Bulvarı Ziaur Rahman ile Simon Bolivar Bulvarı Kahire Caddesi’nin kesiştiği yer olan Yıldız kavşağında, özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafik sıkışıyor. Yıldız ve Oran mahalleleleri sakinleri olarak Büyükşehir Belediyemiz’den buraya köprülü kavşak (battı-çıktı) arzu ediyoruz.
Mustafa ÇAVUŞOĞLU

Haberin Devamı

* Aşağı Öveçler 1333. Sokak’ın kaldırımları, park edilmiş araçların işgali altında. Kaldırımı görmek mümkün olmadığı için yoldan yürüyoruz. Yayalar yani; yaşlılar, engelliler, çocuklar, yetişkinler olarak yollar bizim için ulaşım yeri olmuş durumda, kaldırım ise arabaların park yeri.
Okan

* Uzun yıllardır, Ankara Çevre Sokak’ta oturmaktayız. Yeni adı Üsküp Caddesi olan sokağımızda, gün geçtikçe daha da büyüyen ‘araç park’ sorunumuz var. Acil çözüm umudu ile arz ederim.
C.D.A.

Yazarın Tüm Yazıları