Hayırsever iş adamından Ezine’ye lise

Güncelleme Tarihi:

Hayırsever iş adamından Ezine’ye lise
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2014 12:17

Çanakkale’nin Ezine İlçesi’nde, İstanbullu sanayici ve işadamı İsmail Veral tarafından yaptırılan ve merhum kayınpederi Celalettin Topçu’nun adı verilen lise törenle eğitime açıldı.

Haberin Devamı

Fetihler Vakfı onursal Başkanı İsmail Veral, Çanakkale Valiliği ile imzaladıkları protokol bünyesinde Bayındırlık Bakanlığı L tipi okul projesi kapsamında imza attı. Ezine İlçesi’nde yapımı tamamlanan lise binası 16 bin 500 metrekarelik zeminde 4 bin 500 metrekarelik kapalı alana inşa edildi. Akıllı tahtaların bulunduğu 20 dersliği, 1 spor kompleksi, 1 çok amaçlı amfi salonu, yabancı dil ve fen laboratuvarı, hentbol, basketbol sahaları, dinlenme ve koşu parkurları, yeşil alanları olan üç katlı ve asansörlü lise binası törenle hizmete açıldı. Çanakkale Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Ezine Kaymakamı Ali Fuat Atik, Ezine Belediye Başkanı AK Partili Haluk Babaoğlu, Küçükkuyu Belediye Başkanı CHP’li Cengiz Balkan ve çok sayıda vatandaş açılışa katıldı.

Haberin Devamı

Eğitime destek vermekten mutluluk duyduğunu belirten hayırsever işadamı İsmail Veral, "Büyük düşünebilen, insanların mutluluğunu hedeflemiş, milli ve manevi kültürünü evrensel değerler içinde koruyup geliştiren öğrenciler gururumuz olacaktı. Bilgiyi etkili ve verimli kullanabilen, yükseköğrenime ve başarılı bir geleceğe hazırlıklı bireylerin yetişmesi, Atatürk İlke ve İnkılaplarına, milli, manevi ve evrensel değerlere bağlı, mezun olan öğrencilerin saygın üniversitelere yerleşip, liderlik özelliği taşıyan, başarılı ve mutlu öğrencilerin bu okulda yetişmesi bize gurur verecektir" dedi.

Hayırseverlere seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, Çanakkale depreminde zarar gören okulların olduğu vurgusu yaptı.

Celalettin Topçu kimdir?

Anadolu Lisesi’ne ismi verilen Celalettin Topçu, Rize’den Çanakkale’ye gelerek Yaylacık Köyü’ne yerleşti. Çanakkale’den Edremit Körfezi’ne kadar yaptığı hayır ve yardımlarla kendinden söz etti. 19 yıldır bu bölgede Hacı Baba lakabıyla tanınan Topçu, sağlık hizmetlerine ve eğitime çok önem verdi. Ayvacık Hastanesi’nin kuruluşunda ve Küçükkuyu-Assos yolunun açılışında üstün katkı ve çalışmaları olmuş, birçok köye su getirdi. Hacı Baba, fakir, düşkün, yetim ve kimsesizlerin babası oldu. Belli yerlerin caddelerine yaptığı katkılardan dolayı ismi verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!