İEÜ öğrencilerinden büyük başarı

Güncelleme Tarihi:

İEÜ öğrencilerinden büyük başarı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2014 01:32

İŞ Yatırım Menkul Değerler A.Ş'nin "Üniversiteler Arası Yatırım Ligi Portföy Yarışması"nda İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencileri, 6 üniversiteden 20 grubu geride bırakarak birinci oldu.

Haberin Devamı

İş Yatırım tarafından üniversitelerde kurulan Trade Master Economics Platformu kapsamında öğrenciler, yıl boyunca yurtiçi ve uluslararası piyasalarda ekonomik verileri izleyerek, sanal işlem yaptı. Yatırım şampiyonları İEÜ'den çıktı.
Boğaziçi, ODTÜ, Bilkent, Yaşar ve Bilgi üniversitelerinin yarıştığı etkinlikte, İEÜ Tİcaret ve Finans Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu EcoInvestors grubu en fazla karlılığı elde ederek, ilk sırada yer aldı. İEÜ EcoInvestors grubu Ceyhun Yıldırım, Çağın Demirağ, Eren Bektaş ve Melih Kabadayı'dan oluştu.

İEÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş ve İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, öğrencileri üniversitede kurulan Trade Master Economics Platformu'nda ziyaret ederek, başarıları için kutladı. Başkan Demirtaş, başarılı olmanın her zaman mutluluk verici olduğunu belirterek, "Önemli olan, öğrencilerimizin, sanal ortamda olduğu gibi gerçek yaşamda da para kazanarak bugün şampiyon oldukları gibi başarılı olmalarıdır. İş Bankası, bize bu imkânı verdi. Umut ediyoruz ki öğrencilerimiz çağın konusu olan menkul değerlerle para kazanma konusunda son derece başarılı olacaktır" dedi.

Haberin Devamı

'SANALDA GERÇEK İŞLEMLER'
İEÜ Tİcaret ve Finans Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hasan Baklacı da öğrencilerin Borsa İstanbul ve Vadeli İşlem Borsası ile Chicago Borsası'nı görüp işlem yaptığına dikkat çekerek, "Öğrencilerimiz, İş Yatırım tarafından üniversitelerde kurulan sanal ortamda gerçek işlemler yaptı. Finans piyasalarını yakından tanıyan öğrencilerimiz, üniversitelerarası gerçekleştirilen yarışmada da birinci oldu" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!